Εικόνες της χρονιάς που πέρασαν μέσα από τον φακό του Reuters

ΚΟΣΜΟΣ φωτογραφιεςΠαιδιά στα όπλα, κέρινα ομοιώματα, σκηνές μάχης, προκλητικά κινηματογραφικά ενσταντανέ, εκρήξεις, προσευχές, διαδηλώσεις, επιδημίες, ηλιοβασιλέματα, συντρίμια και πολλά άλλα… Μαγικές εικόνες έτσι όπως αποτυπώθηκαν στον  φωτογραφικό φακό τοποθετούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το αποτύπωμα της χρονιάς που σβήνει προς μνήμη και…συμμόρφωση!

Πεσμεργκά στη Μοσούλη

Τον Σεπτέμβριο του 2014, ένας Πεσμεργκά, κούρδος μαχητής, φωτογραφίζεται σε θέση μάχης στοχεύοντας την Μοσούλη από περιοχή που έχει μόλις ανακαταληφθεί.

Έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε

Την 27η Σεπτεμβρίου δόθηκε στη δημοσιότητα από τις Ιαπωνικές αρχές φωτογραφία που απεικόνιζε την έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε. Το Ιαπωνικό ηφαίστειο εξερράγη χωρίς να υπάρχουν προειδοποιητικές ενδείξεις. Από την τέφρα και τις πέτρες που διασκορπίστηκαν στον αέρα έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, οκτώ τραυματίστηκαν σοβαρά ενώ πάνω από 250 εγκλωβίστηκαν στο βουνό, μεταξύ αυτών και παιδιά.

Βόρειο Σέλας

Το Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis) έτσι όπως φωτογραφήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου από ένα στρατόπεδο σε βουνό κοντά στο χωριό Mestervik, βόρεια του Αρκτικού Κύκλου.

Λούνα Πάρκ στον Λίβανο

Τον Οκτώβριο του 2014 κάτοικοι του Λιβάνου φωτογραφίζονται πάνω στη ρόδα ενός λούνα παρκ στο λιμάνι της πόλης Σιδώνα ενώ γιορτάζουν την πρώτη μέρα του μουσουλμανικού Eid al-Adha, «Έιντ αλ Αντά»( Γιορτή της Θυσίας) .

Τα συντρίμια της Εγνατίας

Ένας πυροσβέστης ψεκάζει με νερό καφάσια σταφυλιών μετά την φονική καραμπόλα στην Εγνατία όδο στις 05 Οκτωβρίου. Η μεγάλη καραμπόλα σημειώθηκε λίγο πριν τις 10:30 το πρωί κοντά στον κόμβο της Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, όταν νταλίκα προσέκρουσε σε πάνω από 30 αυτοκίνητα που ήταν ακινητοποιημένα στο σημείο λόγω έργων. Από το τροχαίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα, ενώ τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης.

Πολιτική του ενός παιδιού

Η Jiejin Qiu, η οποία είναι έξι μηνών έγκυος στο πρώτο της παιδί, φωτογραφίζεται στις 05 Σεπτεμβρίου κάτω από την επιφάνεια του νερού, σε τοπικό στούντιο φωτογράφισης γάμων. Η Κίνα, η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο με σχεδόν 1,4 δισ. άτομα, υποστηρίζει ότι η «πολιτική του ενός παιδιού» έχει αποτρέψει 400 εκατ. γεννήσεις από το 1980, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση πόρων και στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των φτωχών οικογενειών. Τα ζευγάρια που παραβιάζουν την πολιτική αυτή υποχρεώνονται να πληρώσουν πρόστιμο και σε ορισμένες περιπτώσεις αναγκάζονταν να τερματίσουν την κύηση. Ωστόσο, πέρυσι το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει σε ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά, με την προϋπόθεση ένας εκ των δύο να είναι ο ίδιος μοναχοπαίδι, σε μια προσπάθεια να ελαφρυνθεί το οικονομικό βάρος ενός ταχέως γηράσκοντα πληθυσμού.

Σύνοδος Απασχόλησης εν μέσω διαδηλώσεων

Ένας άντρας ανάβει καπνογόνο μπροστά από την αφίσα του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποίησε το ιταλικό συνδικάτο Fiom- Cgli, έξω από το μέγαρο της Έκθεσης του Μιλάνου, λίγη ώρα πριν την έναρξη της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής για την απασχόληση. Φοιτητές και άνεργοι συγκεντρώθηκαν με αίτημα την ανάληψη «συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για την απασχόληση και τον άμεσο τερματισμό της λιτότητας».

Διαδηλώσεις στο Μπαχρέιν

Διαδηλωτής στέκεται μπροστά από μια τοιχογραφία μαθητών στον τοίχο ενός τοπικού γυμνασίου κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την υποστήριξη των  Σιιτών σε ένα χωριό δυτικά της Μανάμα.

Το Κομπάνι εκπέμπει SOS

Γενική άποψη της συριακής πόλης Κομπάνι όπως φαίνεται μέσα από τον κατασκοπικό φακό στα τουρκοσυριακά σύνορα, στην νοτιοανατολική πόλη Σουρούκ.

Η έρημη Γάζα

Αγόρι από την Παλαιστίνη κοιτάζει τα αγάλματα από γυαλί και πηλό του παλαιστίνιου καλλιτέχνη  Ιyad Sabbah. Τα αγάλματα αναπαριστούν τους Παλαιστίνιους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κατά την διαρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών στις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στα ανατολικά της Γάζας.

Νιχάνγκ στη «Μοχάλα»

Ένας Νιχάνγκ,πολεμιστής Σιχ, χασμουριέται ενώ φορά το καθιερωμένο τουρμπάνι για την θρησκευτική τελετή γνωστή  ως «Μοχάλα», στη βόρεια ινδική πόλη Αμριτσάρ. Η τελετή λαμβάνει χώρα μία ημέρα μετά το ετήσιο φεστιβάλ Ντιγουάλι,  ενώ κατά τη διάρκεια του εορτασμού της οι Νιχάνγκ από διάφορες ομάδες επιδεικνύουν τις ικανότητές τους στις πολεμικές τέχνες και στην ιππασία.

Προσευχή στη Θεά του Ήλιου

Πιστή προσεύχεται στη θεά του Ήλιου στην ακτή κατά τη διάρκεια του ινδουιστικού φεστιβάλ Τσατ Πούτζα στη Μουμπάι στις 29 Οκτωβρίου 2014. Την ημέρα του ινδουιστικού φεστιβάλ οι γυναίκες νηστεύουν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και προσεύχονται για την ευημερία της οικογένειάς τους και της κοινωνίας.

Selfie με ιστορικό φιλί

Τουρίστες φωτογραφίζονται με το κινητό τους τηλέφωνο μπροστά από μία τοιχογραφία που απεικονίζει το ιστορικό φιλί μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της ΕΣΣΔ Λεονίντ Μπρέζνιεφ και του ομολόγου του Έριχ Χόνεκερ από την Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, τον Ιούνιο του 1979, η οποία βρίσκεται στην Ανοιχτή Πινακοθήκη της ανατολικής πλευράς (East Side Gallery). Η Γερμανία γιόρτασε φέτος την 25η επέτειο από την πτώση του τείχους του Βερολίνου.
Καταυλισμοί στο Κομπάνι

Στις 3 Νοεμβρίου 2014 ένας κούρδος πρόσφυγας από το Κομπάνι της Συρίας αποθανατιζεται όπως κρατιέται σε έναν φράχτη που περικυκλώνει τον καταυλισμό των προσφύγων στα σύνορα της πόλης Σουρούκ.

Σύνοδος της ASEAN στη Μιανμάρ

Ένας αστυνομικός στέκεται κάτω από μια πολύχρωμη ομπρέλα φρουρώντας τον δρόμο που οδηγεί στο τόπο διεξαγωγής της συνόδου κορυφής της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας(ASEAN) στη Μιανμάρ. Οι ηγέτες των χωρών συγκεντρώθηκαν στη Μιανμάρ στα πλαίσια της συνόδου κορυφής, στην ατζέντα της οποίας τέθηκαν επί τάπητος διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.

Αντι – Ισραηλινή παρέλαση στην Παλαιστίνη

Κορίτσι από την Παλαιστίνη παρακολουθεί αντι -Ισραηλινή παρέλαση μελών της Χαμάς στην Ράφα, νότια της Λωρίδας της Γάζας στις 13 Νοεμβρίου 2014. Η παρέλαση διοργανώθηκε προς τιμήν ηγετών της Χαμάς που σκοτώθηκαν στην τελευταία μάχη με το Ισραήλ.

Επίσκεψη Μέρκελ στη Νέα Ζηλανδία

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια παραδοσιακής υποδοχής από τους Μαορί, στο Όκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία.

Μαζικές στειρώσεις γυναικών

Ογδόντα τρεις γυναίκες δέχθηκαν να στειρωθούν, λαμβάνοντας μόλις 23 δολλάρια η κάθε μια. Και οι 83 γυναίκες χειρουργήθηκαν σε διάστημα έξι ωρών σε κέντρο οικογενειακού προγραμματισμού, όπως ονομάζεται, που δημιουργήθηκε από την τοπική κυβέρνηση του κρατιδίου Τσατίσγκαρ. Κατά την διάρκεια εφαρμογής του κυβερνητικού προγράμματος μαζικών στειρώσεων πέθαναν 15 γυναίκες.

Η Καθολική χριστιανοσύνη στην αγκαλιά της Ορθόδοξης

Ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος ευλογεί τον Πάπα Φραγκίσκο κατά την διάρκεια δοξολογίας στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ποντίφικας έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, κύριο σταθμό της περιοδείας του στην Τουρκία, αφού προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη στην Άγκυρα, στις16 Φεβρουαρίου του 2014.

Θύματα από αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας

Παλαιστίνιος θρηνεί καθώς κουβαλά το άψυχο σώμα νεαρού κοριτσιού για να ταφεί σε νεκροταφείο στη Λωρίδα της Γάζας. Το κορίτσι σκοτώθηκε μαζί με τα οκτώ μέλη της οικογένειάς του από ισραηλινή αεροπορική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 04 αυγούστου 2014.

Chaupadi μια παράδοση που κοστίζει ζωές

Η Uttara Saud, 14 χρόνων, βρίσκεται μέσα σε μια καλύβα Chaupadi στους λόφους του χωριού Legudsen στο δυτικό Νεπάλ. Σε αρκετές περιοχές του Νεπάλ οι γυναίκες κατά την διάρκεια της έμμηνου ρύσης βιώνουν την αυστηρή απομόνωση από την υπόλοιπη κοινότητα όπως προβλέπει η παράδοση Chaupadi. Δεν τους επιτρέπεται να μπουν σε σπίτια ή ναούς, να χρησιμοποιούν δημόσιες πηγές, να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις της κοινότητας ή να αγγίζουν άλλους ανθρώπους και είναι αναγκασμένες να ζουν σε καλύβες, απροστάτευτες από τα στοιχεία της φύση. Στο οδοιπορικό του στο Νεπάλ το πρακτορείο Reuters κατέγραψε περιπτώσεις γυναικών που βρέθηκαν νεκρές κατά τη διάρκεια άσκησης του Chaupadi, από ασθένειες, επιθέσεις άγριων ζώων, άσχημες καιρικές συνθήκες ή φωτιές. Αν και το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ απαγόρευσε το Chaupadi το 2005, η πρακτική παραμένει δημοφιλής στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

«Veronica Mars»

Κατά την είσοδό τους για την πρεμιέρα της ταινίας «Veronica Mars» στο Χόλιγουντ, τα μέλη του καστ, Ράιαν Χάνσεν, Κρίστεν Μπελ και Τζέισον Ντόρινγκ φωτογραφίζονται σε ένα τολμηρό ενσταντανέ.

Αψηφώντας τον κίνδυνο

Οι κάτοικοι αντιδρούν κατά την διάρκεια ακόμα μιας αστυνομικής επιχείρησης που γίνεται με αφορμή το Μουντιάλ, σε οικοδομικό συγκρότημα φτωχογειτονιάς του Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 26 Μαρτίου του 2014.

Παλαιστίνιες στα όπλα του προέδρου

Γυναίκες, μέλη της παλαιστινιακής προεδρικής φρουράς, παρακολουθούν μια προπόνηση στην πόλη της Δυτικής Όχθης Ιεριχώ, στις 6 Απριλίου 2014.

Σελεκά – Μπόκο Χαράμ

Ένας αντάρτης Σελεκά φωτογραφίζεται στις 9η Απριλίου στην πόλη Μπρία, ενώ φοράει ένα καπέλο με το όνομα της φονταμενταλιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης, Μπόκο Χαράμ.

Ψάχνοντας στα συντρίμμια

Φωτοβολίδες διακρίνονται πάνω από την περιοχή όπου ναυάγησε το νοτιοκορεάτικο φέρι Sewol, καθώς οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζονται κατά την διάρκεια της νύχτας. Το πορθμείο Sewol ναυάγησε την 16η Απριλίου ανοιχτά των ακτών στο νότιο τμήμα της κορεατικής χερσονήσου, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους πάνω από 300 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μαθητές λυκείου που είχαν πάει σχολική εκδρομή.

Ώρα για διάλλειμα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, κλωτσά μια μπάλα ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια διακοπής της πτήσης προς την Ουάσιγκτον για ανεφοδιασμό του αεροπλάνου, στο νησί Sal, στο Πράσινο Ακρωτήριο.

Στις παραγκουπόλεις του Ρίο

Στις 15 Μαΐου του 2014 ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει μερικά παιδιά την ώρα που παίζουν ποδόσφαιρο στην παραγκούπολη Sao Carlos, του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Θρήνος για τα θύματα του ναυαγίου

Μία γυναίκα, συγγενής θύματος, κλαίει δίπλα σε κίτρινες κορδέλες, αφιερωμένες στα θύματα και τους αγνοούμενους του ναυαγίου του πλοίου Sewol, στις 02 Μαΐου 2014. Το μνημείο έχει στηθεί στο Ανσάν της Νότιας Κορέας.

Ο Χαμίντ Καρζάι στη Σαγκάη

Ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, περνά δίπλα από τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ μετά τη χειραψία τους, λίγο πριν την εναρκτήρια τελετή της τέταρτης συνόδου κορυφής για την Αλληλεπίδραση και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (CICA), στο εκθεσιακό κέντρο στην Σαγκάη την 21η Μαίου.

Το κέρινο ομοίωμα της Edith Piaf

Το κεφάλι του κέρινου ομοιώματος της Edith Piaf τυλιγμένο σε πλαστικό στο εργαστήρι του Μουσίου Κέρινων Ομοιωμάτων Grevin του Παρισιού, λίγο προτού σταλεί στην Πράγμα για τα εγκαίνια του νέου μουσείου.

Ματωμένα χώματα

Μια αιματοβαμμένη εικόνα του Ιησού ανάμεσα στα θρυμματισμένα τζάμια ενός κατεστραμμένου φορτηγού μετά από βομβαρδισμούς κοντά στο αεροδρόμιο της ουκρανικής πόλης Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορώσων αποσχιστών, τον Μάιο του 2014.

Φαβέλες – υπαίθριες γκαλερί

Ένα παιδί κοιτά έξω από το παράθυρο του σπιτιού του στη φαβέλα Vila Flavia στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, οι τοίχοι του οποίου έχουν καλυφθεί από γκράφιτι με θέμα το επερχόμενο Μουντιάλ. Η οργάνωση καλλιτεχνών δρόμου OPNI, η οποία δημιουργήθηκε το 1997, είχε μεταμορφώσει τις παραγκουπόλεις τις χώρας σε υπαίθριες γκαλερί, εκφράζοντας  τις ανησυχίες τους ή καταγγέλλοντας μέσω της τέχνης τους τις κοινωνικές αδικίες. Ειδικότερα σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο, τα γκράφιτι χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο άσκησης κριτικής για το υψηλό κόστος της διοργάνωσης.

Η ζωή στο Ιράκ

Στις 3 Μαίου 2014, ένα κορίτσι στο Ιρακ φωτογραφίζεται ενώ παρακολουθεί τηλεόραση μέσα στο σπίτι του στην περιοχή Al-Fdhiliya, στην  ανατολική Βαγδάτη.

Αγώνας δρόμου στην έρημο

Ο Wang Yirong από την επαρχία Χεμπέι, οδηγεί την μοτοσικλέτα του σε μια έρημο κατά τη διάρκεια του Ράλι Taklimakan της Κίνας, στις 31 Μαΐου 2014.

Εορτασμοί στο Χρυσό Ναό

Πιστοί Σιχ προτάσουν τα ξίφη τους  καθώς βγαίνουν από το εσωτερικό του Χρυσού Ναού, στη πόλη Αμριτσάρ, της βόρειας Ινδίας, στις 6 Ιουνίου 2014.

Ένα σπίτι καίγεται…

Καπνός ανεβαίνει από σπίτι που πυρπολήθηκε σκόπιμα, λίγες ημέρες αφότου μέρος του εδάφους στο οποίο στηριζόταν κατέρρευσε στη λίμνη Whitney του Τέξας.

Γιορτή στην αφρικανική εβραϊκή κοινότητα του Ισραήλ

Ένα κορίτσι από την αφρικανική εβραϊκή κοινότητα, γνωστή ως «οι Μαύροι Εβραίοι» («The Black Hebrews»), κρύβεται πίσω από τη μητέρα του, κατά την διάρκειατου εορτασμού του Σαβουότ, στη νότια πόλη της Ντιμόνα, στο Ισραήλ. Περίπου 300 Αφροαμερικανοί έφθασαν το 1969 στην πόλη της ερήμου Ντιμόνα, οι οποίοι θεωρώντας ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Ισραηλιτών, διεκδίκησαν το δικαίωμα να εγκατασταθούν στο εβραϊκό κράτος.

Μικροί φίλαθλοι παρακολουθούν Μουντιάλ

Δύο μικρά αγόρια παρακολουθούν τον αγώνα ανάμεσα στη Βραζιλία και το Μεξικό, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε μία φαβέλα στα περίχωρα της Μπραζίλια, την 18η Ιουνίου 2014.

Ποδόσφαιρο στην έρημο

Άνδρες παρακολουθούν τον αγώνα ποδοσφαίρου του Παγκόσμιου Κύπελλου 2014, μεταξύ μεταξύ της Ολλανδίας και της Αυστραλίας σε έναν φορητό υπολογιστή, σε μια αγορά καμηλών στην πόλη Ντάμπα, κοντά στην Ταμπούκ.

Σε χωματερή της Κίνας η Μέριλιν



Το γιγάντιο άγαλμα της αμερικανίδας σταρ, Μέριλιν Μονρόε, απαθανατίστηκε σε μία χωματερή, στο Γκουιγκάνγκ, στην  περιοχή Γκουανξί Ζουάνγκ, στην Κίνα. Το άγαλμα από ανοξείδωτο ατσάλι, ύψους οκτώ μέτρων και βάρους οκτώ τόνων, κατασκευάστηκε μέσα σε δύο χρόνια, με τη συνεργασία  πολλών κινέζων καλλιτεχνών και είναι βασισμένο στην περίφημη σκηνή από την ταινία της Μέριλιν, «Επτά χρόνια φαγούρα». Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, το άγαλμα εκτέθηκε έξω από ένα εμπορικό κέντρο της πόλης για μόλις 6 μήνες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη χωματερή της επιχείρησης αποκομιδής σκουπιδιών για άγνωστους λόγους.

Στιγμές ειρήνης στο Χαλέπι

Νέοι βουτούν σε λασπόνερα στην περιοχή Al-Shaar του Χαλεπίου την 10η Ιούλιου του 2014.

Δίνοντας όρκο πίστης

Μέλος της ουκρανικής ταξιαρχίας εθελοντών Αζόφ, αγκαλιάζει τη φίλη του, μετά από την τελετή όρκου πίστης στη χώρα, στο Κίεβο, στις16 Ιούλιου 2014.

Υδροβιότοπος Φλαμίνγκο

Φλαμίνγκο περπατά ανάμεσα σε νεοσσούς, προτού μεταφερθεί την αυγή στον υδροβιότοπο Fuente de Piedra, κοντά στη Μάλαγα, στη νότια Ισπανία. Περίπου 500 φλαμίνγκο δακτυλιώθηκαν και μετρήθηκαν πριν μεταφερθούν στη λιμνοθάλασσα, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αποικίες φλαμίνγκο στην Ευρώπη.

Φλέγεται το Κομπάνι

Καπνός υψώνεται πάνω από την πόλη της Συρίας, Κομπάνι, μετά από συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών τον Οκτώβριο του 2014.

Αντιθέσεις

Παίχτες παίζουν γκολφ την ώρα που αφρικανοί μετανάστες κάθονται στην κορυφή ενός συνοριακού φράχτη στην προσπάθειά τους να περάσουν στην ισπανική επικράτεια. Τουλάχιστον 6.000 παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τον φράχτη που χωρίζει τη Μελίγια από το Μαρόκο ώστε να μπουν σε ισπανικό έδαφος. Περισσότεροι από 30 είχαν καταφέρει να περάσουν σε αυτή την απόπειρα, η οποία ήταν η τρίτη σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Έμπολα

Προστατευτικές στολές αφήνονται να στεγνώσουν μετά από μια άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε από τον Ερυθρό Σταυρό στη Μαδρίτη της Ισπανίας για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του ιού Έμπολα, στις 29 Οκτωβρίου 2014.

Βόλτα στα συντρίμμια

Παλαιστίνιο αγόρι κάνει βόλτα μέσα σε αυτοκίνητο σε περιοχή που χτυπθηκε κατα την διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών και αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Αυγούστου 2014.

Στις διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού…

Οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτή κατά την διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας για τον θανάσιμο πυροβολισμό του Michael Brown στο Φέργκιουσον, στο Μιζούρι στις 18 του Αυγούστου 2014.

Στρατιωτικές ασκήσεις στην Ιαπωνία

Τεθωρακισμένα οχήματα των ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας συμμετέχουν σε νυχτερινή στρατιωτική άσκηση κοντά στο όρος Φούτζι, δυτικά του Τόκιο.

Εκτελέσεις στη Γάζα



Μαχητές της Χαμάς ετοιμάζονται να εκτελέσουν Παλαιστίνιους στην πόλη της Γάζας τους οποίους συνέλαβαν ως ύποπτους για συνεργασία με το Ισραήλ τον Αύγουστο του 2014.

Επικίνδυνα παιδικά παιχνίδια

Παιδιά στην Παλαιστίνη κρατούν όπλα ενώ πανηγυρίζουν για μια νίκη κατά του Ισραήλ μετά από κατάπαυση πυρός στην πόλη της Γάζας στις 26 Αυγούστου του 2014.

«Φλεγόμενος Άνθρωπος» στη Νεβάδα



Η καλλιτεχνική εγκατάσταση «Pulse & Bloom» στην έρημο Μπλακ Ροκ της Νεβάδα, όπου διεξάγεται το καλλιτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ «Βurning Man» (Φλεγόμενος Άνθρωπος). Περισσότεροι από 65.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι συμμετείχαν φέτος στο φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται για 28η χρονιά.

Ινδιάνοι πολεμιστές

Ινδιάνοι πολεμιστές Ka’apor έχουν συλλάβει τρεις υλοτόμους κατά την διάρκεια επιχείρησης καθαρισμού της περιοχής Alto Turiacu, στις 7 Αυγούστου του 2014.

Προσφορές στους θεούς



Ένα αγόρι συλλέγει αντικείμενα που έχουν αφήσει πιστοί στα νερά του ποταμού Sabarmati, ως θρησκευτικές προσφορές στο ινδουιστικό είδωλο Ganesh, θεότητα της ευημερίας, στη δυτική ινδική πόλη Ahmedabad στις 9 Σεπτεμβρίου 2014.

«I can’t beleieve we’re still protesting this shit
»…

Την ώρα που ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χάγκελ παίρνει θέση για την ακροαματική διαδικασία της γερουσίας των ενόπλων δυνάμεων σχετικά με την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στο Ιρακ και τη Συρία διαδηλωτές κρατούν αντιπολεμικά πανό.

Μουσουλμάνοι της Ρωσίας

Μέλη του ρωσικού υπουργείου εσωτερικών φρουρούν τους πιστούς μουσουλμανους την ώρα που προσεύχονται μαζικά στα πλαίσια της μουσουλμανικής γιορτής Eid al Adha στη Μόσχα,στις 4 Οκτωβρίου 2014.

Το Νόμπελ της Μαλάλα

Η πακιστανή έφηβη Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία είχε τραυματιστεί από πυρά των Ταλιμπάν, διότι αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σχολείο της έλαβε το Νόμπελ Ειρήνης μαζί με τον Ινδό ακτιβιστή Καϊλάς Σατιάρτι. Μετά την τελετή απονομής, στις 10 Οκτωβρίου 2014, μίλησε στη βιβλιοθήκη του Μπίρμινχαμ στην Αγγλία.

100 χρόνια μετά τον πόλεμο

Φως εκπέμπεται προς τον ουρανό από την πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου για να σηματοδοτήσει την 100η επέτειο από το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στις 4 Αυγούστου 2014.

Κόστα Κονκόρντια

Ένας γλάρος πετάει μπροστά από το κρουαζιερόπλοιο Κοστα Κονκόρντια δύο χρόνια αφότου ναυάγησε. Το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο ενώ βρισκόταν στα αβαθή του νησιού Τζίλιο στην Ιταλία, βυθίστηκε παρασύροντας στο θάνατο 32 άτομα, στις 12 Ιανουαρίου 2012.

Πηδώντας τα τείχη

Ένας διαδηλωτής πηδάει πάνω σε έναν τοίχο που έχει σχηματιστεί από τις ασπίδες των ΜΑΤ κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας κατά του προέδρου της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαντούρο, στο Καράκας, στις 12 Φεβρουαρίου 2014

Συγχρονισμός για τη λήξη

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) της Γερμανίας, Τόμας Μπαχ ελέγχουν τα ρολόγια τους πριν από την τελετή λήξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, 23 Φεβρουαρίου 2014.

Παραδοσιακός γάμος

Ορθόδοξη εβραία νύφη παρακολουθεί τον χορό των γαμπρών μετά την παραδοσιακή γαμήλια τελετή στην περιοχή Mea Shearim κοντά στην Ιερουσαλήμ, 19 Φεβρουαρίου 2014.

Πλατεία «Ανεξαρτησίας»

Γενική άποψη της πλατείας Ανεξαρτησίας του Κιέβου κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων κατά του προεδρικού συστήματος του Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Οι διαδηλωτές είχαν καταλάβει την πλατεία και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ στη χειρότερη κρίση της Ουκρανίας μετά την ανεξαρτησία της.

Κόκκινη παρέλαση

Στρατεύματα κρατούν χρωματιστές κάρτες κατά την διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στην πλατεία Συντάγματος, ή αλλιώς Ζόκαλο, στο κέντρο της πόλης του Μεξικού στις 16 Σεπτέμβριου 2014.

Εις μνήμην

Η εικόνα του ηθοποιού Robin Williams προβάλλεται σε μια οθόθη κατά την διάρκεια αφιερώματος στα πλαίσια του φεστιβάλ του MTV, Video Music Awards, στην Καλιφόρνια, στις 24 Αυγούσου 2014.

Τραγικός απολογισμός

Γυναίκες θρηνούν το θάνατο του 15χρονου συγγενή τους Μοχάμεντ Αλί Καν, μαθητή που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης των Ταλιμπάν στο στρατιωτικό σχολείο στην Πεσαβάρ. Ο αριθμός των θυμάτων από την συγκεκριμένη επίθεση ανήλθε στα 141 – στην πλειονότητά τους μαθητές έως 16 ετών. Οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν σκότωσαν και τους εννέα ισλαμιστές ενόπλους των Ταλιμπάν μέσα στο σχολείο. Η επιχείρηση ανακατάληψης του σχολείου, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του πακιστανικού στρατού, ολοκληρώθηκε, με τραγικό ωστόσο απολογισμό, καθώς υπήρξαν τουλάχιστον 124 τραυματίες, εκ των οποίων 121 ήταν παιδιά.

Παρισιάνικη Σελήνη

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2014, η πανσέληνος μεγαλύτερη και φωτεινότερη από ότι συνήθως ποζάρει κοντά στον πύργο του Άιφελ. Η λήψη που έγινε από την περιοχή Suresnes του δυτικού Παρισιού αποτυπώνει το αστρονομικό φαινόμενο Super Moon κατά το οποίο η Νέα Σελήνη βγαίνει πάνω ή κοντα στο περίγειο – το σημείο στην τροχιά της Σελήνης που προσεγγίζει περισσότερο την Γη.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.