χρυση αυγη
Το σενάριο τελευταία στιγμή να υπερψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής (ακόμη και στη δεύτερη ανάγνωση των απόντων), παρόλο που κάτι τέτοιο δε φαίνεται να εξυπηρετεί πολιτικά ούτε το νεοναζιστικό κόμμα ούτε στην πραγματικότητα τη δικομματική, συζητείτο χθες εντόνως στο καφενείο της Βουλής, από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ανεξάρτητους, που δεν απέκλειαν μία συμμαχία της τελευταίας στιγμής μπροστά στην απειλή μίας αριστερής κυβέρνησης.

Το ενδεχόμενο αυτό προκαλεί όμως ακόμη και ως θεωρητική συζήτηση αντιδράσεις.

«Δεν συμπράττω με τη Χρυσή Αυγή για την προεδρική εκλογή» τόνισε στο Mega ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό: «Δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: “Θα υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο σε περίπτωση που διαφανεί ότι η Χρυσή Αυγή… Κι αν χρειάζεται και εμού συμπεριλαμβανομένου… Εγώ αρνούμαι να συμπράξω σε εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή. Εγώ δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής μέσα από την προεδρική εκλογή. Θα πω “παρών” και δεν θα το κάνω μόνο εγώ”. Ο υπουργός εκτίμησε πως στην περίπτωση που οι πρώτοι βουλευτές της Χ.Α. ψηφίσουν Στ. Δήμα θα υπάρξει άμεση αντίδραση επισήμως από την Νέα Δημοκρατία, ώστε να μην εκλεγεί Πρόεδρος και οι βουλευτές να ψηφίσουν “παρών”.

Σημειωτέον ότι υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή στο ερώτημα τι θα πράξει η δικομματική εάν η ΧΑ υπερψηφίσει στο δεύτερο γύρο απαντούσε χθες “Και τι μπορούμε να κάνουμε;”

Έτσι κι αλλιώς πάντως δεν είναι βέβαιον ότι το Μαξίμου δεν προτιμά εκλογές από την “καυτή πατάτα” των μέτρων που θα συνοδεύσουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και των όρων της συμφωνίας για την επόμενη ημέρα, όποια κι αν είναι αυτή.

Καθώς δε ο Χρήστος Παππάς είναι στο Επικρατείας, άρα ψηφίζει από τους πρώτους, και ως προφυλακισμένος προσέρχεται συνοδεία νωρίτερα και δεν μπορεί να απέχει στην πρώτη ανάγνωση, θα ήταν δύσκολο όποιο “παιχνίδι” στις 29 Δεκεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.