ικεα 2O Όμιλος FOURLIS είναι ένας «ζωντανός» Όμιλος ο οποίος, μέσα από τις εταιρείες του, αφουγκράζεται τις ανάγκες των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται και δρα με στόχο τη δημιουργία μίας καλύτερης ζωής για όλους.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί, ο Όμιλος FOURLIS πραγματοποιεί παρεμβάσεις σε όλη την Ελλάδα με επίκεντρο τις υποδομές και τη γνώση και αποδέκτες τα παιδιά και τους νέους.

Ενισχύοντας τις δραστηριότητές του σ΄αυτούς τους τομείς, ο Όμιλος FOURLIS έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα.

Το κατάστημα ΙΚΕΑ Ιωάννινα, ανέλαβε τη μελέτη και τον σχεδιασμό για τη δημιουργία μιας ιδιαίτερης βιβλιοθήκης για 200 περίπου παιδιά και νέους στο γραφικό χωριό της παραμεθορίου, στους Κουκλιούς Ιωαννίνων, ενώ παράλληλα προσέφερε τον απαιτούμενο εξοπλισμό και ανέλαβε τη διαμόρφωση του χώρου.

Η βιβλιοθήκη θα εξυπηρετεί τα 30 παιδιά που κατοικούν μόνινα στους Κουκλιούς Ιωαννίνων καθώς και περίπου 180 παιδιά από τους 15 κοντινούς οικισμούς.

Στην εκδήλωση για τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, παραβρέθηκαν ο Οδυσσέας Πότσης, αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, ο Αναστάσιος Γιούνης, εκπρόσωπος δήμου Πωγωνίου, ο Θεόδωρος Μέμος, πρόεδρος Κοινότητας Κουκλιών, η Αντωνία Κονάνου, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Κουκλιών, εκπρόσωποι της ΙΚΕΑ και πλήθος κόσμου.

Ο χώρος για τη βιβλιοθήκη παραχωρήθηκε από τη δημοτική κοινότητα.
ικεα 1
Η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη αναπτύσσεται σε δύο αίθουσες συνολικού εμβαδού 90 τ.μ και περιλαμβάνει τμήμα προσχολικής ηλικίας και παιδιών/νέων σχολικής ηλικίας μέχρι 18 ετών. Διαθέτει περισσότερα από 1000 βιβλία, ηλεκτρονικές και συμβατικές εγκυκλοπαίδιες, ηλεκτρονικό υπολογιστή με εκπαιδευτικό λογισμικό, σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών καθώς και όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό επίπλων και φωτιστικών.

Η βιβλιοθήκη στους Κουκλιούς Ιωαννίνων είναι η τρίτη από τις συνολικά 10 βιβλιοθήκες που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του Δικτύου Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε δράση – Journalists Act», τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό των οποίων έχει αναλάβει η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS.

Η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS συνεχίζει να προσφέρει στήριξη εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, προωθώντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και στον χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.