Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

NBC: Τα μυστήρια της Αμφίπολης ο κορυφαίος επιστημονικός γρίφος της χρονιάς

20 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

amfipolhΑπό την πρώτη στιγμή που η ανασκαφική ομάδα άρχισε να φέρνει στο φως τα πρώτα σημαντικά ευρήματα στην Αμφίπολη, η είδηση ξεπέρασε γρήγορα τα ελληνικά σύνορα, με τα διεθνή ΜΜΕ να στρέφουν τα φώτα σε αυτή την εντυπωσιακή ανακάλυψη.

Με τη χρονιά λοιπόν να τελειώνει, τα περισσότερα ΜΜΕ ρίχνουν το βλέμμα τους πίσω, στους μήνες που πέρασαν και στα θέματα που έκλεψαν την παράσταση. Και η ανασκαφή στην Αμφίπολη ήταν ένα από αυτά. Ετσι, το NBC την κατέταξε στην κορυφή των δέκα σημαντικότερων επιστημονικών αποκαλύψεων της χρονιάς.

Στο άρθρο με τίτλο «Τα μυστήρια της Αμφίπολης και άλλοι γρίφοι που αποκαλύφθηκαν φέτος», η ανασκαφή στο λόφο Καστά και τα ερωτήματα που προέκυψαν από αυτή είναι στην κορυφή των δέκα περιπτώσεων στις οποίες οι επιστήμονες απάντησαν παλιούς γρίφους, αντιμετώπισαν κάποιους που είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, ή βρέθηκαν απέναντι σε νέους, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

«Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν άγνωστο έως τώρα τύμβο, της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μέχρι τώρα έχουν βρει ενδιαφέροντα μωσαϊκά, γλυπτά Καρυάτιδων και Σφιγγών και έναν σκελετό. Ποιος είναι θαμμένος εκεί; Θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα το 2015», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ανάμεσα στους άλλους δέκα μεγάλους επιστημονικούς γρίφους που λύθηκαν ή τέθηκαν το 2014, το NBC συμπεριέλαβε το γεγονός ότι αποκρυπτογραφήθηκε η εξέλιξη των πτηνών μέσω ανάλυσης DNA, οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγή, ο ιός Εμπολα και η επιτυχία ανθρωπολόγων και γενετιστών που έριξαν περισσότερο φως στους πρώτους κατοίκους της Αμερικής.

Το δημοσίευμα του NBC έρχεται λίγες ημέρες μετά από αντίστοιχη λίστα της ιστοσελίδας archaeology.org, που συμπεριέλαβε την Αμφίπολη στις δέκα σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις της χρονιάς σε όλο τον κόσμο.

iefimerida

This entry was posted on Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2014 at 21:55 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply