Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στον εισαγγελέα Εφετών ο φερόμενος ως μεσάζων της υπόθεσης Χαϊκάλη

20 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΑΪΚΑΛΗΣΕνώπιον του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου βρίσκεται το μεσημέρι του Σαββάτου ο Γιώργος Αποστολόπουλος, τον οποίο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης κατήγγειλε ότι αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει.

Ο κ. Αποστολόπουλος έχει κληθεί από τον εισαγγελέα με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη του κακουργήματος της δωροδοκίας βουλευτή.

Ο Γ.Αποστολόπουλος έφτασε στην Εισαγγελία λίγο πριν από τις 14:00, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Παύλο Σαράκη, και σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτήν την ώρα δίνει εξηγήσεις στον εισαγγελέα Εφετών για τα όσα καταγγέλονται εις βάρος του από τους ΑΝΕΛ.

Παράλληλα, εντός του Σαββατοκύριακου ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει σε συμπληρωματική κατάθεση τον Παύλο Χαϊκάλη, ενώ δεν αποκλείται να κληθεί και ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος (κατά δήλωση του κ. Χαϊκάλη) παρέλαβε το οπτικοακουστικό υλικό από τις συναντήσεις του βουλευτή με τον καταγγελλόμενο και το επεξεργάστηκε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές, ανάλογα με τις καταθέσεις που θα λάβουν, θα εξετάσουν κατ’ αντιπαράσταση τους Χαϊκάλη – Αποστολόπουλο και Χαϊκάλη – Λαζόπουλο.

Ντογιάκος: Δεν κατονόμασε τον καταγγελλόμενο ο Π.Χαϊκάλης

Σε μια σπάνια ενέργεια, ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την καταγγελία του Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας χρηματισμού του.

«Με αφορμή τις καταγγελίες του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του και τα σχετικά σχόλια στα ΜΜΕ από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ανακοινώνεται ότι κατά τη διερεύνηση της υποθέσεως τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα επιβαλλόμενη τόσο από τη φύση της όσο και από το νόμο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές δόθηκε ρητή εντολή για την ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του δράστη και, σε περίπτωση επανάληψης, από οποιονδήποτε, παρόμοιας ενέργειας μέχρι πέρατος της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας» αναφέρεται.

«Σημειώνεται ότι ο καταγγέλλων βουλευτής δεν γνωστοποίησε στον αρμόδιο Εισαγγελέα τα στοιχεία της ταυτότητας του καταγγελλόμενου από αυτόν προσώπου. Οι απαιτούμενες ανακριτικές ενέργειες διενεργούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εμπλεκομένων προσώπων και αποκλειστικό σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως» καταλήγει η ανακοίνωση Ντογιάκου.

Έρευνα για τη δημοσιοποίηση του βίντεο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος με αφορμή τη δημοσιοποίηση του υλικού του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη.

Ο εισαγγελέας ανέθεσε την έρευνα στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, με την εντολή να εντοπίσει ποιοι ανήρτησαν παρανόμως στο διαδίκτυο το επίμαχο υλικό.

δολ

This entry was posted on Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2014 at 20:25 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply