Φωτ.αρχείου από παλαιότερη κινητοποίηση συνταξιούχων στα ΠροπύλαιαΜείωση των επικουρικών συντάξεων έχει προϋπολογιστεί για το 2015 σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ)

.

Σύμφωνα με την έκθεση που έφερε στο φως το Mega, το ΕΤΕΑ θα έχει επιπλέον έσοδα 376 εκατ. ευρώ από μειώσεις επικουρικών συντάξεων «στα πλαίσια εφαρμογής των διατάξεων του Ν.4052/2012», δηλαδή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Σε μία τέτοια περίπτωση, οι μειώσεις που θα δουν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι θα είναι μεταξύ 7% και 8%.

Στέλεχος του Ταμείου επιβεβαίωσε την είδηση, λέγοντας ωστόσο πως το ποσό ενδέχεται να είναι σημαντικά μικρότερο επειδή στην έκθεση αυτή δεν συνυπολογίζονται περίπου 200 εκατ. ευρώ από άλλες πηγές εσόδων, όπως το αμοιβαίο κεφάλαιο ασφάλισης του προσωπικού της ΔΕΗ και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.