Συμμετείχε και η Ελλάδα
ALLODAPOIΣτην κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα καταγωγής τους συμμετείχε και η Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας επέστρεψαν συνολικά στη χώρα τους 57 Νιγηριανοί.

Ειδικότερα, στην κοινή επιχείρηση επιστροφής, συμμετείχαν αποστολές από την Ελλάδα, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και την Ελβετία.

Η Νορβηγία ανέλαβε την διοργάνωση της επιχείρησης και όρισε ως αεροδρόμιο επιβίβασης το αεροδρόμιο του Όσλο, με ενδιάμεσο σταθμό το αεροδρόμιο της Μαδρίτης, όπου επιβιβάστηκε η ελληνική αποστολή.

Συνολικά επιβιβάστηκαν προς επιστροφή με προορισμό τη Νιγηρία, πενήντα επτά 57 πολίτες, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο σε έδαφος Schengen.

Η κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση επιστροφής των αλλοδαπών καλύφθηκε οικονομικά και υλοποιήθηκε με συντονιστή τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Frontex.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.