Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στα 2.560 τα κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

13 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Κάθε εβδομάδα χάνονται 50.000 ώρες
EKPAIDEUTIKHΜπορεί το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε περισσότερες από 1.000 προσλήψεις αναπληρωτών τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο συνεχίζουν να υπάρχουν κενά αν και έχουν περιοριστεί.

Σύμφωνα με τον αιρετό στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδή αυτή τη υπάρχουν περίπου 600 κενά στη Γενική Αγωγή με τα 200 εξ αυτών να αφορούν τα Μουσικά Σχολεία. Στην Ειδική Αγωγή οι 170 προσλήψεις που σημειώθηκαν χθες είχαν ως αποτέλεσμα να περιοριστούν στα 560 με τα 420 εξ αυτών να είναι πλήρους ωραρίου.

Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζει ο αιρετός στο ειδικό προσωπικό καθώς, όπως αναφέρει σε ενημερωτικό του σημείωμα, τα κενά ξεπερνούν τα 1400.

Αν αθροίσουμε τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό εξάγεται το συμπέρασμα ότι τα κενά σε Γενική και Ειδική Αγωγή στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση φθάνουν και ξεπερνούν τα 2.560, τα οποία κατά τον κ. Κορδή μεταφράζονται σε 50.000 χαμένες διδακτικές ώρες την εβδομάδα.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα γράφει ο κ. Κορδής στην κατακλείδα του ενημερωτικού του: «Εξάλλου τα 2500 συνολικά κενά που μεταφράζονται σε 50000 χαμένες διδακτικές ώρες την εβδομάδα συνιστούν κατά το Υπουργείο μια εικόνα ΕΠΑΡΚΟΥΣ λειτουργίας των σχολικών μονάδων! Πρόκειται για άλλο ένα κεφάλαιο του success story που βιώνουμε φέτος και στην εκπαίδευση».

Καλόγηρος Βασίλειος

newsbeast

This entry was posted on Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2014 at 15:27 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply