Η καρδιά του ήρωα έκρινε τη φετινή επιλογή του Time, που διάλεξε ως πρόσωπο της χρονιάς τους μαχητές του Εμπολα

oi maxhtes tou empola«Είναι αυτοί που ρίσκαραν και επέμειναν, θυσιάστηκαν και έσωσαν ζωές». Η διευθύντρια του Time, Νάνσι Γκιμπς εξηγεί με αυτή τη φράση τον λόγο που ο τίτλος του προσώπου της χρονιάς από το διάσημο περιοδικό πάει φέτος στους μαχητές του Εμπολα, δηλαδή τους ανθρώπους που αντιμετώπισαν με αυτοθυσία τη φονική επιδημία του ιού.

Το άρθρο με το οποίο η Γκιμπς δικαιολογεί τη φετινή επιλογή του Time, ξεκινά με μια παροιμία, που λέει ότι δεν είναι τα πιο ισχυρά όπλα αυτά που κερδίζουν τους αγώνες, αλλά οι καρδιές των ηρώων.

Ο ιός Εμπολα για δεκαετίες στοίχειωνε χωριά της Αφρικής σαν ένα μυθικό τέρας που κάθε τόσο ζητούσε ανθρώπινες ζωές, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Αυτή τη φορά όμως δεν αρκέστηκε σε μεμονωμένες εμφανίσεις, αλλά ταξίδεψε σε όλη την Αφρική, φτάνοντας μέχρι την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Κι όποιος προσπαθούσε να τον σταματήσει, κινδύνευε να γίνει κι ο ίδιος θύμα του.

«Κι εδώ φτάνουμε στην καρδιά του ήρωα» τονίζει η Γκιμπς, μιλώντας για όλους τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους οδηγούς ασθενοφόρων, που ένωσαν δυνάμεις και χωρίς να φοβηθούν το ρίσκο πολέμησαν τον φονικό ιό.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.