ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣΑνοικτό αφήνουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν στάση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο Παύλος Χαϊκάλης, μιλώντας στον

ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά» είπαν πως αν κρίνουν ότι η κατάσταση απαιτεί αλλαγή στάσης, θα ψηφίσουν «ναι» για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, είπε ότι στη Βουλή υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί της που προσπαθούν να την πείσουν να αλλάξει στάση με τη συζήτηση και όταν ρωτήθηκε για θέμα «κουμπαρά» είπε: «Δεν υπάρχει για εμένα κουμπαράς, σε καμιά περίπτωση».

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε σε ποια περίπτωση θα άλλαζε στάση, σημείωσε: «Θα μπορούσε να αλλάξει η στάση μου, αν υπάρχει κάτι συνταρακτικό. Μια εθνική υπόθεση, ένας εθνικός κίνδυνος, αυτό για εμένα θα ήταν ένας προβληματισμός ιδιαίτερος. Έχω κι εγώ τα συνειδησιακά μου».

Πρόσθεσε: «Εγώ είμαι αποφασισμένη να μην ψηφίσω Πρόεδρο, αλλά ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ μεγάλος. Ωστόσο, εγώ είμαι αποφασισμένη με τις παρούσες συνθήκες -και μετ’ επιτάσεως το λέω- να μην ψηφίσω Πρόεδρο».

Αναφερόμενη στις πιέσεις, που δέχεται, είπε: «Δεν θα με πείσουν αυτή τη στιγμή οι παρεμβάσεις που επιδιώκονται. Δεν αφήνω κανένα παράθυρο ανοικτό, αλλά επειδή είμαι ειλικρινής σας λέω την καθαρή μου σκέψη. Ο πολιτικός χρόνος είναι πολύς».

Αργότερα, η Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά επανήλθε με δήλωσή της στην οποία ανέφερε ότι δεν πρόεκειται να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Δεν ψηφίζω Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το δήλωσα το δηλώνω και θα το κάνω. Μόνο όσοι δεν με ξέρουν λένε το αντίθετο» είπε συγκεκριμένα η κ. Κόλλια, μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν νωρίτερα δηλώσεις της.

Λίγη ώρα αργότερα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, δήλωσε: «Δεν είναι θέμα προσώπου. Έχουμε πάρει μια απόφαση, στο Συνέδριο και στην συνεδρίαση της ΚΟ ότι δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν ξέρω, όμως, τι γεγονότα θα υπάρξουν αύριο. Μπορεί να γίνει πόλεμος, μπορεί να αδειάσουν από χρήματα τα ΑΤΜ. Η συμπαγής μέχρι τώρα Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ έχει αποφασίσει “όχι”. Δεν ξέρω αν θα αλλάξει η στάση. Αυτό θα το αποφασίσουν τα όργανα. Παρότι οι μέρες είναι κοντά, πάντα αφήνεις μια παράμετρο, γιατί θέλω να έχω αξιοπιστία στον λόγο μου».

Τ.Κουίκ: Δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή

Την εκτίμηση ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, εξέφρασε ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, να μην προχωρήσει στην τρίτη ψηφοφορία, εάν διαπιστώσει ότι είναι αδύνατο να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των 180 βουλευτών, και να προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές γρηγορότερα.

Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κουίκ δήλωσε βέβαιος ότι οι ΑΝΕΛ θα είναι στην επόμενη Βουλή, ενώ για την αποχώρηση του βουλευτή Παναγιώτη Μελά, είπε ότι όχι μόνο δεν έκανε ζημιά στο κόμμα, αλλά του έδωσε και μία ποσοστιαία μονάδα, διότι φάνηκε ότι οι ΑΝΕΛ δεν κάνουν πίσω, δεν υποκύπτουν και είναι σταθεροί στη γραμμή που έχουν χαράξει.

Προέβλεψε ότι μετά τις εκλογές θα σχηματιστεί πολυκομματική κυβέρνηση, εθνικού σκοπού και όχι δικομματική. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συμμετάσχουν σε αυτή την κυβέρνηση, εφόσον γίνουν αποδεκτές οι θέσεις που βάζουν για τα εθνικά και άλλα ζητήματα. Ως προς το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη είπε ότι είναι «το πιο συστημικό κόμμα» και δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετέχουν οι ΑΝΕΛ σε κυβερνητικό σχήμα στο οποίο θα συμμετέχει και το Ποτάμι.

Ο κ. Κουίκ επισήμανε ότι οι ΑΝΕΛ κινούνται σε εντατικούς ρυθμούς προεκλογικής προετοιμασίας για πρόωρες εθνικές εκλογές και είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες κατάρτισης των ψηφοδελτίων.

αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.