Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

7 λόγοι για να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση

10 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΕΡΓΑΣΙΑ - ΔΟΥΛΕΙΑΕπειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και η αγορά εργασίας γίνεται όλο πιο ανυπόφορη, ίσως τώρα να είναι η κατάλληλη στιγμή για να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας και να γίνετε εσείς το αφεντικό του εαυτού σας, ώστε να βρείτε μόνοι σας το χώρο και το πεδίο να δημιουργήσετε και να παράξετε έργο, που μέχρι πρότινος οι συνθήκες της ανεργίας, δεν σας επέτρεπαν.

Για να αντιμετωπίσετε, όμως, τις φοβίες που δικαιολογημένα έχετε, θα πρέπει να οπλιστείτε με αποφασιστικότητα, επιμονή και υπομονή και κυρίως πίστη στις δυνατότητες και τις ικανότητές σας.
Κανείς, άλλωστε, δεν ισχυρίζεται, ότι ο δρόμος του ελεύθερου επαγγέλματος είναι ένας εύκολος δρόμος, αλλά, σίγουρα, αξίζει την προσπάθεια.
Δεδομένου μάλιστα, ότι για πολλούς που προσπαθούν να επιβιώσουν στη σύγχρονη πραγματικότητα είναι, ίσως, η μοναδική επιλογή.

Διαβάστε παρακάτω 7 λόγους που θα σας πείσουν να γίνετε εσείς το αφεντικό που πάντα ονειρευόσασταν να έχετε και να βγάλετε τα προς το ζειν -και το ευ ζειν- κάνοντας αυτό που πραγματικά σας κάνει ευτυχισμένους.

1. Εσείς παίρνετε τις αποφάσεις
Το καλύτερο κομμάτι του να είστε εσείς το αφεντικό είναι, ότι εσείς παίρνετε όλες τις αποφάσεις και δε χρειάζεστε την άδεια κανενός για να προβείτε σε κάποια ενέργεια, που θεωρείτε ότι θα  αποφέρει κέρδος στην επιχείρηση. Εσείς βάζετε τους κανόνες και είναι αποκλειστικά στο δικό σας χέρι ο τρόπος που θα γίνεται η δουλειά.
Αν θεωρείτε πως χαραμίζεστε στην εταιρία που δουλεύετε, ως υπάλληλος και νιώθετε πως δεν είστε ο τύπος που του αρέσει να εκτελεί εντολές, δοκιμάστε τις δυνάμεις και είναι πολύ πιθανό να σας βγει σε καλό και να είστε εσείς αυτός που θα… δίνει τις εντολές.

2. Επεκτείνετε τις γνώσεις σας
Μπορεί να είστε καλοί σε ένα αντικείμενο, αλλά αν θέλετε να πετύχετε σαν επιχειρηματίας, που παίρνει ο ίδιος όλες τις αποφάσεις, θα πρέπει να επεκτείνετε λίγο περισσότερο το πεδίο δράσης και γνώσεών σας. Δεν αρκεί να γνωρίζετε μια τέχνη, καθώς εξίσου απαραίτητες είναι οι οργανωτικές ικανότητες, η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, οι δημόσιες σχέσεις, η σωστή παρουσίαση της δουλειάς σας και η επικοινωνία με τους πελάτες και τους συνεργάτες σας.
Παίρνοντας μια τέτοια απόφαση, δίνετε την ευκαιρία στον εαυτό σας να μορφωθεί ακόμα περισσότερο και να αποκτήσει ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση, μέσω των γνώσεων με τις οποίες θα εμπλουτιστείτε.

3. Δημιουργείτε θέσεις εργασίας
Ανοίγοντας τη δική σας επιχείρηση, ανοίγετε αργά ή γρήγορα και αν όλα πάνε καλά, θέσεις εργασίας για άλλους εργαζόμενους. Μπορείτε να βοηθήσετε άλλα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην ανεύρεση εργασίας να δουλέψουν μαζί σας, αλλά έχοντας πάντα σαν γνώμονα το πόσο καλοί θα είναι στη δουλειά τους και πόσο αρμονική θα είναι η συνεργασία σας.
Μην ξεχνάτε πως στόχος πάντα είναι το κέρδος, από το οποίο θα ωφεληθείτε και εσείς και οι υπάλληλοι, γι΄αυτό επιλέγετε προσεκτικά τα άτομα, με επαγγελματικά και όχι συναισθηματικά κριτήρια.

4. Θα βγάλετε κέρδος από αυτό που αγαπάτε
Έχετε την ευκαιρία να κάνετε αυτό που αγαπάτε και να βγάλετε λεφτά από αυτό. Θυμηθείτε όλες τις φορές που ευχηθήκατε να κάνετε το χόμπι σας, επάγγελμα και ίσως τώρα είναι η ώρα να κάνετε αυτή την ευχή πραγματικότητα. Η δουλειά απασχολεί το μεγαλύτερο ποσοστό της ημέρας μας, γι’ αυτό το να κάνετε κάτι που αγαπάτε, είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητό.

5. Δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο νομίζετε
Το καλό με τη σημερινή εποχή, είναι ότι παρά τις όποιες -και δεν είναι λίγες- δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας νέος επιχειρηματίας, οι ευκαιρίες να συμβουλευτεί ειδικούς, να λάβει βοήθεια από οργανώσεις που ειδικεύονται στην επιχειρηματικότητα και να ενημερωθεί για το ποιες θα ήταν οι καλύτερες πρώτες κινήσεις είναι πολλές.
Η γνώση, σε όλα τα πεδία, δεν είναι πια δυσπρόσιτη και οι επιλογές να την προσεγγίσει κανείς είναι πολλές και πάντα ανάλογα με τα μέτρα του.

6. Νέος τρόπος ζωής
Το καλό (αν και για πολλούς είναι μάλλον αρνητικό) με το ωράριο ενός ελεύθερου επαγγελματία είναι η απόλυτη ελευθερία να το διαμορφώσει ο ίδιος όπως νομίζει καλύτερα. Δεν είστε πια υποχρεωμένοι να «χτυπάτε κάρτα», αλλά επιλέγετε εσείς ποιες ώρες θέλετε να δουλέψετε, ποιες είναι οι πιο παραγωγικές στιγμές μέσα στη μέρα, ενώ έχετε το ελεύθερο να δείτε τους φίλους και την οικογένειά σας, όταν το έχετε ανάγκη και όχι όταν σας το «επιτρέπει» ένας τρίτος.

7. Είναι πολύ πιθανό να γίνετε πλούσιοι
Είναι πολύ πιθανό να έχετε μεγάλο κέρδος από τη δουλειά σας και τη δυνατότητα να ζήσετε μια πιο άνετη ζωή, συγκριτικά τουλάχιστον, με εκείνη που ζούσατε, όταν ήσαστε υπάλληλος. Όταν αγαπάτε αυτό που κάνετε, η ενέργεια που βάζετε σε αυτό επιστρέφει σε εσάς, συνήθως με τη μορφή…των ευρώ.
Η επιτυχία, ωστόσο, θέλει χρόνο για να καθιερωθεί και κόπο για να συμβεί. Δείξτε πίστη στις δυνάμεις σας, εκμεταλλευτείτε σωστά μια καλή ιδέα, δουλέψτε σκληρά και θα διαπιστώσετε πως ο μεγάλος τζίρος δεν είναι πλεονέκτημα μονάχα μεγάλων πολυεθνικών, αλλά είναι πολύ πιθανό να συμβεί και σε εσάς τους ίδιους, αρκεί να το θέλετε.

clickatlife

This entry was posted on Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου, 2014 at 20:42 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply