METΑΝΑΣΤΕΣΗ “πιο θανάσιμη διαδρομή του κόσμου” είναι ο διάπλους της Μεσογείου για τους πρόσφυγες σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ καθώς τουλάχιστον 3.419 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Ιανουάριο, κάτι που αποτελεί απολογισμό ρεκόρ.

Συνολικά, από την αρχή της χρονιάς, περισσότεροι από 207.000 μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τη Μεσόγειο Θάλασσα, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από το προηγούμενο ρεκόρ του 2011, όταν 70.000 μετανάστες είχαν εγκαταλείψει τις χώρες τους στη διάρκεια της εξέγερσης της αραβικής άνοιξης.

Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας έκανε λόγο για μια νέα φάση καθώς η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ένα “τόξο συγκρούσεων”, στο νότο (Λιβύη), ανατολικά (Ουκρανία) και νοτιοανατολικά (Συρία/Ιράκ).

Σχεδόν το 80% των αναχωρήσεων πραγματοποιείται από τις ακτές της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία και τη Μάλτα.

Πάντως, η Ύπατη Αρμοστεία επέκρινε τη διαχείριση της μετανάστευσης από τις ευρωπαϊκές χώρες, εκφράζοντας λύπη που ορισμένες κυβερνήσεις επικεντρώθηκαν περισσότερο στη διατήρηση των αλλοδαπών έξω από τα σύνορά τους, παρά στον σεβασμό του δικαιώματος ασύλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.