syllogos -ΣΥΛΟΓΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΟΠΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σας ανακοινώνουμε ότι με την υπ’αριθ. 32/02-10-2014 Διάταξη του Ειρηνοδικείου Γρεβενών και με αύξοντα αριθμό καταχώρησης 18/24-10-2014 στο Πρωτοδικείο Γρεβενών συστάθηκε ο σύλλογος μας ο οποίος φέρει την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΤΗΡΙΖΩ – ΕΛΠΙΖΩ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αποτελείται από τους παρακάτω:

Πρόεδρος: Κατερίνα Κοπάνου Βακοφτσή
Αντιπρόεδρος: Σοφία Μπάμπου
Γραμματέας: Μαρία Παρασκευαϊδου
Ταμείας: Βασιλική Κουτσολιάπη
Μέλη: Ευφροσύνη Κλεισιάρη,
Θεοδώρα Αβραμίδου και Μαρία Βανιώτη

Η κινητοποίηση για την ίδρυση του συλλόγου οφείλεται στην προτροπή και επιμονή της κυρίας Αναστασίας Λόλα (ταμεία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας), της κυρίας Αικατερίνης Κοπάνου Βακοφτσή και της κυρίας Μαρίας Παρασκευαίδου, οι οποίες οργάνωσαν και την πρώτη συνάντηση των μελών του Συλλόγου στις 20 Ιουνίου 2014.

Ο σύλλογος συστάθηκε με σκοπό:
1. Την καλλιέργεια πνεύματος συναδελφοσύνης, συμπαράστασης, αλληλεγγύης, φιλίας και αγάπης μεταξύ των καρκινοπαθών των Γρεβενών τόσο μεταξύ τους όσο και με άλλα μέλη και συλλόγους καρκινοπαθών σε όλη την Ελλάδα.
2. Την επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση του κοινού σε όλα τα θέματα που αφορούν τον καρκίνο (πρόληψη, προδιάθεση, διαγνωστικές μέθοδοι, θεραπείες και άλλα) καθώς και τους τρόπους βοήθειας και ενίσχυσης του καρκινοπαθή.

3. Την συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες γιατρούς – ογκολόγους των θεραπευτικών και νοσοκομειακών ιδρυμάτων, με σκοπό την άμεση επαφή ιατρού και ασθενούς για ενημέρωση και προσαρμογή στα όποια σύγχρονα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης, καθώς και την καθιέρωση τρόπου αμοιβαίας επικοινωνίας, ανάμεσα στους διοικητικούς παράγοντες των Νοσοκομείων, τους ιατρούς, τους πάσχοντες και τις οικογένειες τους.
4. Την προάσπιση των δικαιωμάτων των καρκινοπαθών και την περιφρούρηση της προσωπικότητας και αξιοπρέπειας τους.
5. Τη συνεργασία του Συλλόγου με κάθε νόμιμη οργάνωση και με κάθε φορέα, ικανούς να βοηθήσουν στην επίτευξη των σκοπών του καθώς και την αναζήτηση εθελοντών για την υποστήριξη (ιατρική, ψυχολογική, διατροφική κτλ) και εκπροσώπηση καρκινοπαθών.

Ήρθε η ώρα εκρίζωσης των προκαταλήψεων σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο.
Ο καρκίνος αφορά ΕΜΕΝΑ, ΕΣΕΝΑ, ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.