Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δείτε το 100 δισ. δολαρίων λάθος του Mr. Apple

9 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Μοιραίο λάθος για τον Tim Cook

TIM COOKΕίναι προφανές, ότι ακόμα και οι CEO κάνουν λάθη, όμως τα λάθη των μεγαλοστελεχών κοστίζουν συνήθως περισσότερο από εκείνα των… κοινών θνητών.

Ο Τim Cook, λοιπόν, ο CEO της Apple, έκανε ένα λάθος 100 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τους επικριτές του, οι οποίοι τον κατηγόρησαν ότι δεν έπρεπε να δαπανήσει το ποσό αυτό σε αγορά ιδίων μετοχών και διανομή μερισμάτων, αλλά να τα αξιοποιήσει σε στρατηγικές επενδύσεις και εξαγορές.

Η μετοχή της Apple έχει σημειώσει άνοδο 53% από τα τέλη Απριλίου, γεγονός που έχει πυροδοτήσει μεγάλη αύξηση στα έσοδα και την κερδοφορία της εταιρείας.

Σύμφωνα με τους επικριτές του, τα έσοδα αυτά θα έπρεπε να κατευθυνθούν, αντί προς την τσέπη των μετόχων, προς τη βελτίωση των προϊόντων της Apple, της γραμμής παραγωγής της και του τμήματος R&D (Research & Development) και, γιατί όχι, προς την αγορά άλλων τεχνολογικών κολοσσών, όπως το Twitter, το Tesla και το Pinterest.

This entry was posted on Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, 2014 at 19:40 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply