Προκαλούν οι δηλώσεις του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου για τον δανεισμό και την έκθεση ενός από τα γλυπτά του Παρθενώνα που άρπαξε ο Έλγιν στο Ερμιτάζ.

vretaniko moyseioΜε νέες του δηλώσεις στο ραδιόφωνο του BBC, ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Νέιλ Μακ Γκρέγκορ ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά που άναψε, με την απόφαση να δανείσει τον «Ιλισό», ένα από τα γλυπτά που αφαίρεσε ο λόρδος Έλγιν από τον Παρθενώνα, στο μουσείο Ερμιτάζ της Ρωσίας.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι ενθουσιασμένη που ένα από τα μάρμαρα θα εκτεθεί στο Ερμιτάζ.

Ελπίζω ότι οι Έλληνες θα χαρούν που ένα νέο πολύ μεγάλο κοινό θα μπορέσει να δει τα σπουδαία δημιουργήματα της Αρχαίας Ελλάδας. Άνθρωποι που δεν θα μπορέσουν ποτέ να ταξιδέψουν στην Αθήνα ή το Λονδίνο θα μπορούν τώρα στη Ρωσία να καταλάβουν και να δουν το μεγαλείο αυτών των αγαλμάτων» συμπλήρωσε.

Ο κ. Μακ Γκρέγκορ όταν ρωτήθηκε αν θα δάνειζε το συγκεκριμένο άγαλμα σε ελληνικό μουσείο είπε: «Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είμαστε διατεθειμένοι να δανείσουμε τα Ελγίνεια, φτάνει να είναι εφικτή η μεταφορά τους, να υπάρχει σοβαρός λόγος για να εκτεθούν κάπου αλλού και εκεί που θα πάνε να είναι ασφαλή και να υπάρχουν εγγυήσεις για την επιστροφή τους στο Βρετανικό Μουσείο».

Σημείωσε τέλος ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει να δανειστεί τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.