Είναι 80 χρόνων και εδώ και μία επταετία, επιδιώκει χωρίς επιτυχία να πείσει το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΓΑ, ότι δικαιούται επιπλέον σύνταξη, επιθυμώντας να του προσμετρηθούν παλαιότερα χρόνια ασφάλισης που είχε πραγματοποιήσει στο ΝΑΤ

SUNTAKSIOYXOSΣύμφωνα με τα dikaiologitika.gr παρά τις επίμονες ενοχλήσεις του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, από τις 17 Απριλίου 2007 και μετά, ο συγκεκριμένος συνταξιούχος, που ζει στην Κέρκυρα, έχει εισπράξει την απάντηση ότι η «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) δεν έχει αναπροσαρμόσει το πρόγραμμά της, ώστε να καλύψει περιπτώσεις όπως η δική σας».

Ο συγκεκριμένος συνταξιούχος, λαμβάνει σύνταξη γήρατος από τον ΟΓΑ εδώ και περίπου 15 χρόνια, από τις 30 Μαϊου του 2000. Στη σύνταξη είχαν ληφθεί υπόψη ο χρόνος ασφάλισης από το ΙΚΑ και από το πρώην ΤΕΒΕ (νυν ΟΑΕΕ). Επτά χρόνια αργότερα, ο συνταξιούχος ζητάει να υπολογιστεί στη σύνταξή του και ο χρόνος ασφάλισής του στο ΝΑΤ, που εκ παραδρομής δεν είχε ζητήσει να συμπεριληφθεί από την αρχή.

Ο ΟΓΑ ζήτησε και έλαβε τα απαραίτητα ασφαλιστικά στοιχεία από το ΝΑΤ. Όμως το πρόβλημα με την ΗΔΙΚΑ καθιστούσε τότε αδύνατη την αναπροσαρμογή της σύνταξης. Μάλιστα στο έγγραφο του ΟΓΑ, με ημερομηνία 13 Αυγούστου 2008, γινόταν συγκεκριμένη αναφορά στην αναπροσαρμογή του συστήματος, που επρόκειτο να γίνει σύντομα, έτσι ώστε να αποδοθούν στο συνταξιούχο τα αναδρομικά ποσά που δικαιούται, αλλά και το αυξημένο ποσό σύνταξης. Την 1η Ιουλίου του 2014, μετά από επανάληψη του ίδιου αιτήματος από την πλευρά του συνταξιούχου, υπήρξε νέο απαντητικό έγγραφο από τον ΟΓΑ, στο οποίο γινόταν η ίδια αναφορά για την ΗΔΙΚΑ, που ακόμα δεν έχει αναπροσαρμόσει το πρόγραμμά της «ώστε να είναι δυνατή η καταβολή του επιπλέον ποσού σύνταξης σε περιπτώσεις σαν τη δική σας».

Αποτέλεσμα ήταν ο συνταξιούχος να αποστείλει ξεχωριστή επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, χαρακτηρίζοντας την αιτιολόγηση της απάντησης «από γελοία έως ύποπτη». Προσθέτει δε ότι περιμένει την προσθήκη του ΝΑΤ στην πενιχρή του σύνταξη για να μπορεί να ανταπεξέλθει στην «αβάσταχτη φορολόγηση, που έχει επιβληθεί». Μάλιστα για να τα βγάλει πέρα, ο συνταξιούχος παραδέχεται ότι έχει κόψει πολλά από τα απαραίτητα και πιο συγκεκριμένα περιόρισε «τα φάρμακα και τη σωστή διατροφή, τα ρούχα, τα παπούτσια, τα κατάλληλα λιπάσματα κλπ». Όπως φαίνεται όμως ακόμα απάντηση από τον υπουργό Εργασίας, δεν έχει λάβει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.