Είναι η πρώτη φορά που το Βρετανικό Μουσείο δίνει ένα από τα εκθέματα των ελληνικών Μαρμάρων δανεικό σε άλλο μουσείο.

VRETANIKO MOYSEIOΟ Κηφισός ή Ιλισσός, ένα από τα εκθέματα που ο Λόρδος Έλγιν αφαίρεσε από τον Παρθενώνα και από το 19ο αιώνα βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, πρόκειται σύντομα να μεταφερθεί στο Μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη.

Για πρώτη φορά το Βρετανικό Μουσείο επιλέγει να δανείσει ένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα σε άλλο Μουσείο, κίνηση που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τον Νιλ ΜακΓκρέγκορ, διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου το άγαλμα του Ποτάμιου Θεού θα δοθεί στο Ερμιτάζ με αφορμή τον εορτασμό των 250 ετών από τη δημιουργία του. Θα παραμείνει εκεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

«Το Βρετανικό Μουσείο είναι ένα μουσείο του κόσμου, για τον κόσμο και τίποτε δεν το αποδεικνύει περισσότερο παρά ένα δάνειο ενός γλυπτού του Παρθενώνα στο Ερμιτάζ για τον εορτασμό των 250 ετών από τη δημιουργία του» αναφέρει ο ΜακΓκρέγκορ .

Η είδηση φιλοξενείται στις περισσότερες σελίδες των βρετανικών μέσων ενημέρωσης, όπως ο Guardian, το Sky News και το BBC στις οποίες γίνεται αναφορά στην ελληνική διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά και στο πρόσφατο ταξίδι στην Αθήνα της Αμάλ Κλούνεϊ.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.