Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Sunday Times: «Η Αμφίπολη συνορεύει με τη Μακεδονία»

Δεκέμβριος 3rd, 2014 by Χρήστος Μίμης

Προκλητική ανταπόκριση της Α.Καρασάββα

ΑΜΦΙΠΟΛΗ - ΑΡΧΑΙΑΣτην προκλητική αναφορά ότι «η Αμφίπολη συνορεύει με τη Μακεδονία» προχώρησε η ανταποκρίτρια των Sunday Times στην Αθήνα Ανθή Καρασάββα, στο άρθρο της που δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου, με αφορμή τις ανακοινώσεις που έγιναν στο υπουργείο Πολιτισμού για την ανασκαφή στον Τύμβο Καστά.

Ειδικότερα, αναφερόμενη στον εντοπισμό του ανθρώπινου σκελετού, η Ανθή Καρασσάβα γράφει:

«Τα υπολείμματα βρέθηκαν νωρίτερα τον Νοέμβριο, μέσα σε θολωτή κατασκευή, η οποία σχημάτιζε έναν από τους ιερούς θαλάμους εντός ενός τεράστιου τάφου, περίπου 375 μίλια βόρεια της Αθήνας, κοντά στα σύνορα με τη Μακεδονία».

Στα όσα αναφέρει η ανταποκρίτρια των Sunday Times απάντησε μέσω της σελίδας της στο Facebook η Άννα Παναγιωταρέα.

Άννα Παναγιωταρέα

Είναι δικαίωμα της κ. Ανθής Καρασάββα να γράφει ό,τι θέλει στους Sunday times για το ταφικό συγκρότημα της Αμφίπολης, που οι επισκέπτες του όταν θα μπαίνουν μέσα θα χάνουν τος φως τους από την ομορφιά και τη μεγαλοπρέπεια του. Αλλωστε ουκ ολίγοι επιδόθηκαν σε τερατολογία.

Δεν είναι όμως ηθικό για την κ. Καρασάββα-που ξέρω ότι μπαίνει στην σελιδα αυτή-, ούτε και για κανέναν Ελληνα δημοσιογράφο να γράφει ότι » Η Αμφίπολη είναι πολύ κοντά στη Μακεδονία», και να αναφέρεται στην FYROM. Υπάρχει διεθνης όρος αναφοράς στη γειτονικη χώρα και αυτόν οφείλουμε να τηρούμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυπρία συνάδελφος γράφει ανάλογα.

Αρθρα της, όπως εκείνα για την «εκπαίδευση Κούρδων στη Νέα Μάκρη» έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Ελλάδα.

Γνωρίζει ότι όλα αυτά είναι ψευδή. Αξίζει για μια αμοιβή από τους Sunday Times και προηγουμένως για ένα ρεπορταζ που πληρωνόταν από το CNN, να εκθετει την Ελλάδα- με ψευδείς ειδήσεις-διεθνώς;

τα νέα

This entry was posted on Τετάρτη, Δεκέμβριος 3rd, 2014 at 11:44 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply