Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έκτακτη εγκύκλιος: Νέες διευκρινίσεις για τις διορθώσεις Ε9

3 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Σε ποιες περιπτώσει θα πρέπει να προσκομίσουν δικαιολογητικά στις εφορίες, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τροποποιούν τις δηλώσεις Ε9

ΑΚΙΝΗΤΑ -Ε9Σειρά δικαιολογητικών θα πρέπει να προσκομίσουν στις εφορίες οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τροποποιούν τις δηλώσεις Ε9, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου. Ενδεικτικά, διευκρινίζεται ότι:

α) Αν ένα κτίσμα είναι ημιτελές αποδεικνύεται από τις αναλυτικές καταστάσεις μισθωμάτων ακινήτων (έντυπο Ε2) και τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9).

β) Αν ένα ακίνητο είναι ιδιοχρησιμοποιούμενο από νομικό πρόσωπο για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, αυτό αποδεικνύεται από τις αναλυτικές καταστάσεις μισθωμάτων ακινήτων ή τη δήλωση των ακινήτων στο μητρώο της ΔΟΥ ως έδρα ή υποκατάστημα.

γ) Στις περιπτώσεις κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων διαμερισμάτων ή επαγγελματικών στεγών, δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών.

Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με τους κωδικούς για τα ανήλικα τέκνα και τη δήλωση Ε9, διευκρινίζει ότι: Η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται στο όνομα του ανήλικου τέκνου από τους υπόχρεους γονείς, με τους προσωπικούς κωδικούς του τέκνου – εφόσον διαθέτει. Διαφορετικά ο υπόχρεος γονέας, με τους προσωπικούς του κωδικούς, μπορεί να εισέλθει στην εφαρμογή του περιουσιολογίου και να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.

 Καθημερινή

This entry was posted on Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, 2014 at 17:18 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply