Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O «τρίτος» γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών -Κάλπες σε τρεις δήμους σήμερα, ποιοι είναι οι υποψήφιοι

Νοέμβριος 30th, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΚΑΛΠΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣΣτις κάλπες καλούνται σήμερα οι δημότες τριών δήμων, καθώς δικαστικές αποφάσεις οδήγησαν σε επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές μετά από ενστάσεις που έγιναν.

Οι εκλογές θα γίνουν στους δήμους Καισαριανής, Μάνδρας-Ειδυλλίας και Τροιζηνίας-Μεθάνων.
Στην πρώτη περίπτωση διεξάγεται ο β’ γύρος, ανάμεσα στις παρατάξεις «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» (ΣΥΡΙΖΑ), με επικεφαλής τον Γιώργο Κοντόσταυλο, ο οποίος αναδείχθηκε δήμαρχος τον Μάιο με ποσοστό 61,55% στον β΄γύρο και την «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) με επικεφαλής των Ηλία Σταμέλο, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr. Οι επαναληπτικές εκλογές αποφασίστηκαν έπειτα από ένσταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που είχε πάρει την τρίτη θέση στον α’ γύρο για μόλις μία ψήφο.

Δύο Κυριακές θα απαιτηθούν για τους δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Τροιζηνίας – Μεθάνων, καθώς θα διεξαχθεί σήμερα ο α’ γύρος των εκλογών. Και στις δύο περιπτώσεις, οι ενστάσεις έγιναν για το μέγεθος του ψηφοδελτίου. Το Μάιο, στο δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας, ο Γιώργος Δρίκος (Νέα Εποχή), είχε συγκεντρώσει το 38,01% στον α’ γύρο και το 51,88% στο β’ γύρο, η Γιάννα Κριεκούκη (Μαζί στη νέα πορεία) 28,88% και 48,12% αντίστοιχα, ο Θανάσης Πανωλιάσκος (Δημοτική Συνεργασία) το 27,72%, ο Χαράλαμπος Θεοδώρου (Λαϊκή Συσπείρωση) το 3,70% και η Ελένη Κώνστα (Ριζοσπαστική Δημοτική κίνηση Μάνδρας- Ερυθρών- Βίλιων- Οινόης και Οικισμών) το 1,68%.

Στον δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, ο Κωνσταντίνος Καραγιάννης (Συμφωνία για την Τροιζηνία και τα Μέθανα) το Μάιο είχε συγκεντρώσει το 47,37% στον α’ γύρο και το 62,26% στο β’ γύρο, ο Νίκος- Στράτος Δαρσινός (Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Τροιζηνίας Μεθάνων) το 27,36% και 37,74% αντίστοιχα και ο Σάββας Αθανασίου (ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα) το 25,27%.

This entry was posted on Κυριακή, Νοέμβριος 30th, 2014 at 10:58 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply