τρανσ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΜε ημερίδα και πορεία τιμήθηκε για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη, η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Διεμφυλικών. Η 20η Νοεμβρίου ορίστηκε το 1999 ως Ημέρα Μνήμης για όσα τρανς άτομα υπήρξαν θύματα τρανσφοβικού μίσους, εγκλημάτων και βίας. Οι φετινές εκδηλώσεις ήταν υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.


Η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού τόνισε ότι ο φορέας κατέγραψε το 2014 εννιά περιστατικά επίθεσης και διακρίσεων σε βάρος τρανς ατόμων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Τρανς Οργανώσεων, το 2014 σημειώθηκαν 226 δολοφονίες διεμφυλικών ατόμων, ενώ από τον Ιανουάριο του 2008 καταγράφηκαν 1.612 δολοφονίες.

Θεμελιώδες αίτημα της τρανς κοινότητας είναι να δοθεί το δικαίωμα αλλαγής των εγγράφων και για τους διεμφυλικούς που δεν έχουν προχωρήσει σε ολική και μη αναστρέψιμη εγχείριση επαναπροσδιορισμού του φύλου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ρόμπερτ Σάντερς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέννυ Δαλαμπούρα, ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της LGBTIQ κοινότητας.

Ακολούθησε πορεία, με κεριά, που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

thestival

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.