Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες ο Αρμπέρ Μπάκο που άνοιξε πυρ σε νυχτερινό μαγαζί διασκέδασης στο Μικρολίμανο. Οδηγείται στην Εισαγγελία Πειραιά, χωρίς δικηγόρο και άνδρες της ασφάλειας. Διαβάστε γιατί

armper- egklhmaΣτην Εισαγγελία Πειραιά, χωρίς τη παρουσία δικηγόρου και συνοδεία ανδρών της ασφάλειας, οδηγήθηκε πριν από λίγο ο 31χρονος Αλβανός Αρμπέρ Μπάκο, που τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου με ένα Καλάσνικοφ, άνοιξε πυρ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας τουλάχιστον 15 άτομα.

Εναντίον του 31χρονου δράστη της επίθεσης, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με τον νόμο ο δράστης έχει το δικαίωμα να απολογηθεί χωρίς την παρουσία συνηγόρου σε εισαγγελέα και ανακριτή.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ανακοινώσεις που έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης από τον Διευθυντή Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, αλλά και από πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης εξαρθρώθηκε οργανωμένη εγκληματική ομάδα στην οποία συμμετείχε ο Μπάκο και έχει διαπράξει και άλλες αιματηρές ένοπλες επιθέσεις. Ταυτόχρονα όμως οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν μπροστά και σε άλλη ομάδα εκτελεστών συμβολαίων θανάτου.

Μεταξύ των συμβολαίων θανάτου που προκύπτουν από τις αστυνομικές έρευνες, ήταν και το όνομα ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος υπηρετούσε μέχρι πρότινος στην Ασφάλεια Αττικής και τώρα στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Το συμβόλαιο αυτό δεν εκτελέστηκε, όπως και άλλα, γιατί οι προθέσεις των δραστών αποκαλύφθηκαν έγκαιρα από την Ασφάλεια Αττικής.

Η δράση – αντίδραση ενός επικίνδυνου εγκληματία

Σε ό,τι αφορά τη δράση του 31χρονου Αρμπέρ Μπάκο, από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, προκύπτει ότι συμμετείχε σε ομάδα επτά ατόμων που έχει διαπράξει σοβαρά αδικήματα. Στην ίδια ομάδα οι αστυνομικοί τοποθετούν και άλλα τρία άτομα που κατηγορούνται στην παρούσα φάση για υπόθαλψη εγκληματία.

Πρόκειται για τον 23χρονο που έκρυβε στο σπίτι του στο Γουδί τον Μπάκο, τον αδελφό του 23χρονου, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Αγ. Στεφάνου της Πάτρας και την κοπέλα του Μπάκο. Ο 31χρονος, σύμφωνα με τα στοιχεία, μαζί με τον έναν από τους Αλβανούς που συνελήφθη στα Σεπόλια, με το όνομα «Κλοντιάν», έναν ακόμα ομοεθνή τους, με το όνομα «Όλντι» και έναν Πολωνό, οι οποίοι αναζητούνται, εμπλέκονται στη δολοφονία του 43χρονου ελληνικής υπηκοότητας έξω από μπαρ στο Μεταξουργείο, το οποίο γάζωσαν με καλάσνικοφ στις 31.10.2014 καθώς περνούσαν απέξω με ΙΧ τζιπ. Από τα πυρά τραυματίστηκαν τουλάχιστον επτά άτομα, λοιποί θαμώνες του καταστήματος. Σύμφωνα με την κατάθεση του Μπάκο, το μπαρ πυροβόλησε ο «Όλντι» για εκδίκηση, επειδή τις προηγούμενες ημέρες ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, επίσης Αλβανός, τον ξυλοκόπησε γιατί είχε κλέψει το ποδήλατο ενός εργαζομένου του. Ο Μπάκο παραδέχτηκε ότι ο ίδιος πυροβόλησε εκτός από το Μικρολίμανο και στις εξής περιπτώσεις:

1. Στις 18.10.2014 εναντίον του μπαρ «Κάβος» στην οδό Μιχαλακοπούλου, με πιστόλι, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Είχε πάει στο μπαρ μαζί με φίλο του αλβανικής υπηκοότητας. Με τη χρήση περιστρόφου πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα. Διέφυγαν πεζοί.

2. Στις 06.11.2014 εναντίον καφετέριας ιδιοκτησίας Αλβανού με καλάσνικοφ στην οδό Αριστοτέλους 106 στον Αγ. Παντελεήμονα, όπου ήταν μαζί του ο «Όλντι», ο «Κλοντιάν» και ο Πολωνός. Δεν τραυματίστηκε κανείς από τους θαμώνες της καφετέριας.

3. Στις 22.09.2014 σε βάρος Αιγύπτιου, ιδιοκτήτη ανταλλακτηρίου, στην Ομόνοια, από τον οποίο μαζί με τον «Κλοντιάν» και τον« Όλντι» επιχείρησαν να πάρουν μία σακούλα με 12.000 ευρώ, αλλά κατά λάθος του πήραν μια σακούλα με φαγητά που είχε πάρει για το σπίτι. Τον πυροβόλησαν με καλάσνικοφ ανεπιτυχώς, χωρίς να τον τραυματίσουν.

 

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.