ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ- ΔΕΝΤΡΟΠριν ξεκινήσετε να στολιζετε, να ψωνιζετε και να γιορταζετε, αναλογιστειτε ποιο ειναι τελικα το αληθινο πνευμα των χριστουγεννων.

Αν θέλετε την άποψή μου, ο εχθρός των Χριστουγέννων είναι το ιδιαίτερα καλόγουστο. Αφήστε τα ασορτί χριστουγεννιάτικα δέντρα για τα εμπορικά κέντρα. Τα ίδια τα Χριστούγεννα είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας! Θυμάστε την εποχή που μας έλεγαν πως το καραβάκι είναι ωραίο και ελληνικό, οπότε αντί για δέντρο οφείλαμε σαν πατριώτες να στολίσουμε με λαμπιόνια και σημαιάκια ένα πράγμα που δεν έχει σχέση με χιονισμένα καμπαναριά και Χριστούγεννα της Χάιντι; Το καραβάκι, όμως, είναι μίζερο· το προτιμούν κάτι κουλτουριάρηδες της κακιάς ώρας που καπνίζουν πολλά τσιγάρα, όταν ο κόσμος γιορτάζει τη γέννηση του Χριστού.

Εφόσον, λοιπόν, θέλετε να χαρείτε και δεν γιορτάζετε από καθήκον, στολίστε με αυθορμητισμό: όχι λευκά δέντρα με μαύρες μπάλες (τέτοιο στόλισμα αρμόζει σε καζίνο, σε όποιον νομίζει πως μπορεί να ζήσει σε μίνιμαλ σπίτι και στους εργένηδες που βαριούνται). Η δική μου προτίμηση είναι το φυσικό δέντρο και αφήστε τους οικολόγους να φωνάζουν. Αλλωστε, τα φυσικά δέντρα εδώ και δεκαετίες καλλιεργούνται γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό. Τα κόβουν έτσι κι αλλιώς, οπότε υιοθετήστε ένα στο σπίτι σας μέχρι να ξεραθεί. Προτιμήστε τα φουντωτά, γιατί τα καραφλά τα αγοράζουν συνήθως βαριεστημένοι υπάλληλοι τραπεζών, στους οποίους ανατέθηκε να στολίσουν το υποκατάστημα. Επίσης, πολύ άσχημα δέντρα έχουν οι αντιπροσωπείες αυτοκίνητων.

Βάλτε και μπάλες και παιχνίδια και φιόγκους και Αγιους Βασίληδες και κρατήστε ένα αγαπημένο στολίδι από κάθε χρονιά. Γράψτε τα ονόματά σας στις φούστες των αγγέλων· τα Χριστούγεννα είναι εποχή για να αρχίσετε τις δικές οικογενειακές συνήθειες κι όχι για να ικανοποιήσετε τα γούστα των άλλων…

5 συμβουλές για ονειρεμένες γιορτές

01. Τσεκάρετε τα λαμπιόνια πριν τα βάλετε στο δέντρο, γιατί, αν δεν λειτουργούν, το ξεστόλισμά τους είναι μπελάς. Είναι βασικό να τα τοποθετήσετε πριν βάλετε τις μπάλες και τα υπόλοιπα στολίδια.

02. Τα αγγελούδια και τα αστέρια που μπαίνουν στην κορυφή -για λόγους, τους οποίους ποτέ δεν εξακρίβωσα- είναι τα ασχημότερα στολίδια που υπάρχουν στην αγορά. Φτιάξτε, λοιπόν, κάτι δικό σας. Θα είναι η προσωπική σας υπογραφή στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

03. Μην πηγαίνετε σε γιορτές και επισκέψεις που θα θέλατε να αποφύγετε για κανέναν λόγο. Ασκοπα θα ξοδέψετε χρόνο και χρήμα. Μην χαραμίζετε τα Χριστούγεννά σας…

04. Αν θέλετε να χαρίσετε κάτι πριν τις 25 Δεκεμβρίου, προτιμήστε ένα ξεχωριστό στολίδι για το δέντρο των φίλων σας. Iσως είναι ακριβότερο από αυτά που πιθανώς έχουν, όμως θα είναι ένα οικονομικότερο, χαριτωμένο δώρο για εσάς που θα το αγοράσετε.

05. Μην αγοράσετε τίποτα ακριβό. Η πραγματική παράδοση των Χριστουγέννων «επιβάλλει» πακέτα με φτηνά μικροπράγματα που χωρούν σε μια κάλτσα, ακόμα και κάτι που φτιάξατε μόνοι σας.

e-go

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.