ΠΑΟΚΜε δύο γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη στο τελευταίο δεκάλεπτο (82΄,88΄), ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Μπορίσοφ με νίκη 2-0 επί της Ντιναμό Μινσκ, για την 5η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ.

Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με την ήττα (1-2) της Γκινγκάμπ από τη Φιορεντίνα, σημαίνει πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει τη δυνατότητα να πάρει τη δεύτερη θέση του 11ου ομίλου και την πρόκριση στους «32», με νίκη επί της γαλλικής ομάδας στην Τούμπα, στην τελευταία αγωνιστική (11/12).

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε την σημαντική νίκη αν και ήταν μέτριος στην μεγάλη διάρκεια του αγώνα. Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης είχε μια διπλή καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Στο 3′ ο Αθανασιάδης δεν εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας της Ντιναμό Μινσκ, και πλάσαρε χωρίς να μπορέσει να σκοράρει , με τον Περέιρα που ακολουθούσε να σουτάρει στα σώματα των αμυντικών της Ντιναμό. Στο 7′ από κόρνερ του Ρατς, ο Βίτορ σηκώθηκε ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας της Ντιναμό, πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει, ωστόσο, ψηλά άουτ.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε αλλά η ατολμία των παικτών του και η αδυναμία στην τελική προσπάθεια τον κρατούσε μακριά από το γκολ. Στο 22′ λάθος στην άμυνα της Ντιναμό Μινσκ με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Ιγκνάτοβιτς, ο οποίος έχασε τον έλεγχο της μπάλας, με τον Αθανασιάδη να προσπαθεί να επωφεληθεί, χωρίς τελικά να τα καταφέρνει. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ δείχνει μια άκαρπη υπεροχή και μόλις στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους ο Βίτορ παίρνει γυριστή κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ιγκνάτοβιτς.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο αγώνας πήρε απροσδιόριστη εξέλιξη αφού οι αδιάφοροι βαθμολογικά Λευκορώσοι πήραν τις περισσότερες πρωτοβουλίες και ο ΠΑΟΚ με κακή λειτουργία στην ανάπτυξη έμενε μακριά από την αντίπαλη περιοχή.

Είχε ωστόσο η ελληνική ομάδα την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 71′ αλλά ο Περέϊρα μόνος απέναντι στον Ιγκνάτοβιτς έστειλε τη μπάλα πάνω στα χέρια του. Λίγο αργότερα στο 76′ ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Ρατς απέκρουσε ο Ιγκνάτοβιτς.

Μεγάλη ευκαιρία για γκολ χάνει στο 79΄ και ο Τζανδάρης. Ομως η πίεση που ασκεί ο ΠΑΟΚ είναι σημαντική και επίμονη και στο 82′ ο Αθανασιάδης παραβιάζει την εστία της Ντιναμό μετά από πάσα που πήρε από τον Περέϊρα.

Λίγο αργότερα ο Αθανασιάδης «ξαναχτυπά». και με πλασσαριστό σουτ από κοντά διπλασιάζει τα τέρματα τα δικά του και της ομάδας του εδραιώνοντας τη νίκη που δεν ήρθε τόσο εύκολα όσο μαρτυρά το τελικό σκορ. Με το γκολ αυτό ο διεθνής φορ φτάνει τα 11 φέτος και τα 15 σε ευρωπαϊκή διοργάνωση επιβεβαιώνοντας την εκτελεστική του δεινότητα.

Διαιτητής ο Αυστριακός Ρόμπερτ Σεγκενχόφερ έδειξε κίτρινη κάρτα στον Βερετίλο

Ντιναμό Μινσκ: Ιγκνάτοβιτς, Σίμοβιτς, Πολίτεβιτς, Τζέτζε (81΄Ντιομάντε), Νίκολοτς, Ουντότζι (73′ Γιαρότσκι), Καρπόβιτς, Βερετίλο, Στάσεβιτς, Κοντσεβόι, Αντάμοβιτς

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Ρατς, Τζανδάρης, Κατσικάς (28′ Τζαβέλλας), Κάτσε, Βιτόρ, Τζιόλης, Περέιρα, Σαλπιγγίδης (46′ Γκολάσα) και Αθανασιάδης (90′ Παπαδόπουλος).

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.