PETRELAIOΤην Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει η πίστωση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης στους 595.000 δικαιούχους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το πρωί της Δευτέρας η διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ Σοφία Σεχπερίδου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι δεν εξεδόθη η διευκρινιστική εγκύκλιος που θα ξεκαθαρίζει ότι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης δεν μπορεί να κατασχεθεί, δεν υπόκειται σε καμιά είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με άλλες οφειλές, «διότι κι εμείς χρειαζόμασταν περαιτέρω διευκρινίσεις». Η κα Σεχπερίδου εκτίμησε ότι εντός ωρών το θέμα θα επιλυθεί κι έτσι η διαδικασία θα ξεμπλοκαριστεί από την Τρίτη. Όπως ανέφερε, η πληρωμή θα γίνει την Τετάρτη.

Το επίδομα θέρμανσης διατηρήθηκε και φέτος στα 35 λεπτά ανά λίτρο, κάτι που σημαίνει ότι το πραγματικό κόστος για τα επιδοτούμενα νοικοκυριά διαμορφώνεται στα 65 λεπτά ανά λίτρο. Να σημειωθεί ότι δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης είναι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ, έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν η αξία των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Για την καταβολή του επιδόματος απαιτείται η υποβολή αίτησης αποκλειστικά μέσω του taxisnet.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.