ΕΥΤΥΧΙΑ - ΧΑΡΑΠώς επιτυγχάνει κάποιος την πολυπόθητη ευτυχία, στα πλαίσια της ασφυκτικής καθημερινότητας που μόνο παραδεισένια δε μοιάζει; Για πολλούς και για το συγκεκριμένο άρθρο, η απάντηση έρχεται μέσα από το διαλογισμό και την ένταξή του σε κάθε στιγμή και σκέψη του ατόμου, από το πρωί, κιόλας, που θα ξυπνήσει.

Ένας καλός τρόπος ζωής δεν περιορίζεται σε μια καλή διατροφή και ένα καλό πρόγραμμα γυμναστικής, ενώ ακόμα και η διάθεση του ατόμου μπορεί να επηρεάσει την γενική και συνολική του υγεία.
Εν ολίγοις, η ευτυχία και η καλή διάθεση έχει τη δύναμη, εκτός από το να φέρνει ανάταση ψυχής, να ρίχνει και τα επίπεδα της κορτιζόλης, τα υψηλά επίπεδα της οποίας ευθύνονται  για πλήθος ασθενειών, όπως είναι ο διαβήτης, η υπέρταση και πολλά αυτοάνοσα νοσήματα.

Πώς όμως επιτυγχάνει κάποιος την πολυπόθητη ευτυχία, στα πλαίσια της ασφυκτικής καθημερινότητας που μόνο παραδεισένια δε μοιάζει; Για πολλούς και για το συγκεκριμένο άρθρο, η απάντηση έρχεται μέσα από το διαλογισμό και την ένταξή του σε κάθε στιγμή και σκέψη του ατόμου, από το πρωί, κιόλας, που θα ξυπνήσει.

Δοκιμάστε να βρείτε τη γαλήνη, που πάντα αποζητάει ο άνθρωπος, μέσα από διαλογιστικές πρακτικές και ίσως να δείτε έτσι την πίεσή σας να πέφτει σε φυσιολογικά επίπεδα, αν θεωρήσουμε, ότι έχετε τέτοια ένταση μέσα σας, που δεν σας πιάνουν… ούτε τα χάπια.

1. Κάντε την πρώτη σκέψη της ημέρας, μια θετική σκέψη
Ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά και όταν, λέμε «σωστά», δεν εννοούμε με άγχος και ένταση, όπως ξεκινάει η μέρα των περισσότερων, αλλά ήρεμα και με συνειδητή θετική διάθεση. Κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και δεσμευτείτε για όλα όσα θέλετε να αλλάξετε, ότι θα τα καταφέρετε και θα τα αλλάξετε. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ευχάριστη και ανεβαστική μουσική και όχι με τις πρωινές τηλεοπτικές ειδήσεις, που σπάνια θα είναι ευοίωνες. Αν δε, έχετε χρόνο, αφιερώστε 1-2 τραγούδια για να διαλογιστείτε με αυτά και να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ευχάριστες σκέψεις και με σιγουριά για τις δυνάμεις και δυνατότητές σας.

2. Μη σκέφτεστε αρνητικά ποτέ
Συνηθίστε να διώχνετε κάθε αρνητική σκέψη που κάνετε είτε για εσάς, είτε για τους γύρω σας, φορώντας ένα λάστιχο στον καρπό σας και κάθε φορά που σας παίρνει η κατηφόρα να το τεντώνετε, θυμίζοντας έτσι στον εαυτό σας να μη σκέφτεστε άσχημα. Δεν είναι εύκολο μια μέρα ξαφνικά να πάψουν οι κακές σκέψεις να διαπερνούν το μυαλό σας, αλλά χρειάζεται μεθοδικότητα και τη θέληση να μην αφεθείτε έρμαιο στην αρνητικότητα, που ομολογουμένως είναι παντού γύρω μας.

3. Γίνετε και πάλι παιδί
Κάθε φορά που νιώθετε ότι οι καταστάσεις σας ξεπερνάνε, οι υποχρεώσεις πληθαίνουν και το άγχος γιγαντώνεται βρείτε καταφύγιο στο παιδί που σίγουρα έχετε μέσα σας. Κάντε ένα 10λεπτο διάλειμμα από τον πανικό της καθημερινότητας και βρεθείτε σε ένα μέρος μόνοι σας, ελεύθεροι να χαθείτε στη φαντασία σας, όπως κάνατε όταν ήσαστε παιδιά. Μη φοβάστε να φερθείτε σαν παιδί, όταν οι περιστάσεις σας δυσκολεύουν σαν ενήλικα, αφού υπάρχει πάντα η διαφυγή και λέγεται «παιδικότητα».

4. Κοιμηθείτε για ανασύνταξη
Ο ύπνος είναι σημαντικός  για την υγεία μας, αλλά η σημασία του δεν τελειώνει εκεί. Οι ευεργετικές του ιδιότητες μας ωφελούν τόσο πνευματικά, όσο και συναισθηματικά όταν απολαμβάνουμε έναν καλό ύπνο, ενώ ο κακής ποιότητας ύπνος, είναι ένα ισχυρό εμπόδιο ενάντια στο δρόμο μας προς την ευτυχία.
Για να βοηθήσετε τον ύπνο σας να είναι ήρεμος και γαλήνιος, όπως ακριβώς πρέπει να είναι, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες πριν πέσετε για ύπνο και αφήστε το μυαλό σας να αδειάσει και το σώμα σας να χαλαρώσει, έτοιμο να παραδοθεί στη ευτυχία, που από μόνος του είναι ένας καλός ύπνος.


clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.