ΕΛΠΙΔΑ  (Αρχείο)Σεβασμιότατε

Η εκλογή σας από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη θέση του Μακαριστού κυρού Σεργίου, τερμάτισε την αγωνία μας. Ο ερχομός σας στον τόπο μας δικαίωσε τις προσδοκίες μας και μας γέμισε χαρά και ελπίδα.

Η παλαιïκή υποδοχή που σας επιφύλαξε ο Χριστεπώνυμος λαός των Γρεβενών εκτιμούμε

ότι ήταν μοναδική, για τα δεδομένα της Πόλης μας, και ότι εισπράχθηκε από εσάς ως εκδήλωση αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπο σας.

Τα παραπάνω συναισθήματα πιστεύουμε ότι συν τω χρόνω και με τη φωτισμένη καθοδήγηση σας θα εκδηλωθούν για να συμβάλλουν στην πνευματική αναγέννηση μας.

Η κατάθεση ψυχής από μέρους σας, στον ενθρονιστήριο λόγο σας, μας δημιούργησε την αίσθηση ότι είσαστε αυτός που περιμέναμε και ότι πληρείται όσα, στην ανοικτή επιστολή του Συλλόγου μας, προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκφράσαμε.

Βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα, ανθρωπιά, ταπεινοφροσύνη και απόλυτη διάθεση προσφοράς, κάτι που το ποίμνιο σας στην Εκκλησία των Γρεβενών έχει μεγάλη ανάγκη.

Άλλωστε δεν αγνοούμε το σημαντικότατο έργο που επιτελέσατε στην πρότερη εκκλησιαστική πορεία σας, κυρίως δε τις εκδηλώσεις βαθειάς αγάπης των πιστών που σας συνόδευαν για να σας φέρουν σε εμάς, που με τόση αγωνία σας περιμέναμε.

Πιστεύουμε ότι ο Θεός επικύρωσε την εκλογή σας και ευλόγησε την επιλογή σας να αγωνιστείτε σε μια δύσκολη γωνιά της Πατρίδας μας. Ευχόμαστε δε να είσαστε εσείς ο Μητροπολίτης που θα φωτίσει τον τόπο μας διαλύοντας τη σκιά που άφησε πριν εκατό και πλέον χρόνια η μαρτυρική θυσία του Μητροπολίτη Αιμιλιανού Λαζαρίδη.

Σεβασμιότατε,

Με ξεχωριστή ευαισθησία και ταπεινότητα μας ζητήσατε να σας δεχθούμε σαν έναν από εμάς. Η τιμή είναι μέγιστη και ως τέτοια θα την ανταποδώσουμε.

Στο δύσβατο δρόμο που θα περπατήσετε και το δύσκολο ποιμαντικό σας έργο, ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού ‘’Ε Λ Π Ι Δ Α’’ θα σταθούμε κοντά σας.  Ασυμβίβαστοι και διακριτικοί συνεργάτες, αρωγοί στο ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο που θα κληθείτε να υλοποιήσετε, αποδεικνύοντας πως Εκκλησία, Πολιτεία και φορείς κάλλιστα μπορούμε, με αγαστή συνεργασία, να προσφέρουμε στους οικονομικά αδύνατους και κοινωνικά αποκλεισμένους αγάπη, ζεστασιά και φροντίδα.

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη μας κ. Δαυίδ,

Σας ευχόμαστε ολόψυχα να πορευτείτε στα νέα σας καθήκοντα με αγάπη και ομοθυμιά, εκφράζουμε δε με βεβαιότητα και εκ προοιμίου, τη βαθιά μας πεποίθηση πως ο λαός των Γρεβενών θα σας αγκαλιάσει και μαζί με εσάς και την Εκκλησία μας, γιατί θα βρεί στο πρόσωπο σας εκείνο που πάντα είχε και έχει ανάγκη. Πραγματικό ενδιαφέρον, αγάπη, στοργή και προσφορά.  

Ως Διοικητικό Συμβούλιο, ως μέλη και φίλοι της ‘’Ε Λ Π Ι Δ Α Σ’’ και ως πολίτες των Γρεβενών σας καλωσορίζουμε στη νέα σας Πατρίδα και παρακαλούμε το Θεό να φωτίζει τη ζωή σας.

Α Ξ Ι Ο Σ

Για το Δ.Σ. της ‘’Ε Λ Π Ι Δ Α Σ

                             Η Πρόεδρος         Η Γενική Γραμματέας

                   Ευαγγελία   Μπόγκια       Μαρία Βανιώτη  

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.