Διαβάστε 7 τρόπους να περάσετε ένα καλό χειμώνα και να αρχίσετε να αγαπάτε λίγο περισσότερο αυτή την παρεξηγημένη περίοδο του χρόνου.

melagxoliaΟ χειμώνας δεν αρέσει στους περισσότερους, δεν ανεβάζει τη διάθεση, δεν συγκρίνεται επουδενί με τον καλοκαιρινό ήλιο και τις έναστρες νύχτες στη αμμουδιά και κάνει και κρύο.

Ο χειμώνας όμως έχει άλλες χάρες και τουλάχιστον, μέχρι να περάσουν οι μήνες και να έρθει ξανά το θέρος, θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να μην μας πάρουν από κάτω τα blues του χειμώνα και να βγούμε αλώβητοι από την εποχή που καταφέρνει τους περισσότερους να μένουν εντός των τειχών και κάτωθεν των σκεπασμάτων.

Διαβάστε 7 τρόπους να περάσετε ένα καλό χειμώνα και να αρχίσετε να αγαπάτε λίγο περισσότερο αυτή την παρεξηγημένη περίοδο του χρόνου.

Η γυμναστική
Όταν η διάθεσή σας δεν είναι στα καλύτερά της, είτε γι’ αυτό φταίει ο χειμώνας, είτε το αφεντικό σας, ένας είναι ο εγγυημένος τρόπος να αυξήσετε, εύκολα και με διάρκεια, τις ενδορφίνες στον εγκέφαλό σας και αυτός είναι η γυμναστική. Το χειμώνα, λοιπόν, που δεν έχετε δικαιολογία να πάτε βόλτα στον ήλιο και για μπάνιο στην παραλία, εκτονωθείτε στο γυμναστήριο και βελτιώστε και τη φυσική σας κατάσταση και τη διάθεσή σας.

Ο ήλιος
Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του χειμώνα δεν είναι τόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες, όσο η έλλειψη του ήλιου και οι μικρής διάρκειας ημέρες. Η μελαγχολία ενισχύεται από τις αυξανόμενες ώρες που περνάει κάποιος στο σπίτι, όπως επίσης και από την έλλειψη του ηλιακού φωτός, το οποίο πέρα από τη βιταμίνη D, μας ανεβάζει και τη διάθεση.
Βρείτε τρόπους λοιπόν, να απολαμβάνετε κάθε διαθέσιμη ακτίνα ήλιου, επιλέγοντας στο εστιατόριο το τραπέζι δίπλα στο παράθυρο και ξυπνώντας νωρίς το πρωί, που ο ήλιος είναι ακόμα φωτεινός. Διατηρείτε τις κουρτίνες στο σπίτι ανοιχτές, επιτρέποντας σε όσο το δύνατο περισσότερο ήλιο να φτάσει σε εσάς και έχετε περισσότερες ώρες τα φώτα του σπιτιού σας ανοιχτά, καθώς ακόμα και αυτή η απομίμηση του φωτός, μπορεί να επηρεάσει θετικά την ψυχολογία σας.

Η καρτερία
Ο χειμώνας μοιάζει πάντα ατελείωτος, γι’ αυτό φροντίστε να τον «σπάσετε» σε κομμάτια έχοντας πάντα κάτι να περιμένετε τον επόμενο μήνα ή την ερχόμενη εβδομάδα και να μην στηρίζετε όλες σας τι ελπίδες στο μακρινό καλοκαίρι. Προγραμματίστε μια εκδρομή στο βουνό, ένα πάρτυ με τους κολλητούς σας ή ένα χαλαρωτικό μασάζ και θα δείτε που οι μέρες θα περάσουν πιο εύκολα, έχοντας κάτι να περιμένετε.

Τα φωτεινά χρώματα
Σίγουρα υπάρχουν έρευνες που επιβεβαιώνουν τη θετική επίδραση των χρωμάτων στη διάθεση, είτε επειδή έχουν συνδεθεί με χαρούμενες καλοκαιρινές ημέρες, είτε επειδή συγκριτικά με το μαύρο δεν σχετίζονται με τίποτα θλιβερό.
Η αλήθεια ωστόσο παραμένει πως χειμερινά χρώματα θεωρούνται τα σκούρα χρώματα, που μαζεύουν τον ήλιο και όχι τα πιο ανοιχτά που τον διώχνουν, αλλά μην υποτιμάτε τη δύναμη των φωτεινών χρωμάτων στη διάθεσή σας, ακόμα και δεν κάνουν τόσο καλή… θερμαντική δουλειά. Προσπαθήστε συνειδητά να φοράτε περισσότερο χρώμα το χειμώνα και θα δείτε αλλαγή, όχι μόνο στη δική σας διάθεση αλλά και στα αυξανόμενα χαμόγελα όσων βρίσκονται γύρω σας.

Το ζεστό σπίτι
Αφού το χειμώνα περνάτε περισσότερες ώρες εντός σπιτιού φροντίστε τουλάχιστον να είναι ευχάριστες αυτές οι ώρες και το σπίτι σας φιλόξενο. Αλλάξτε το ψυχρό λευκό στους τοίχους με πιο ζεστά χρώματα, στρώστε τα χαλιά, κρεμάστε χρωματιστούς πίνακες και φωτογραφίες φίλων στους τοίχους και γεμίστε το σαλόνι με αφράτα μαξιλάρια. Είναι σημαντικό να έχετε ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι, όχι τόσο για τους καλεσμένους σας, όσο για εσάς τους ίδιους που μένετε καθημερινά και περνάτε τη ζωή σας σε αυτό.

Οι χειμερινές δραστηριότητες
Ένας ακόμα λόγος που πολλοί αντιπαθούν το χειμώνα είναι γιατί στερούνται όλες τις δραστηριότητες που κάνουν το καλοκαίρι. Υπάρχει όμως τρόπος να αντιμετωπίσετε και αυτή την έλλειψη δράσης, βρίσκοντας καινούρια χειμερινά χόμπυ.
Είτε είναι κυριολεκτικά χειμερινά, όπως είναι το σκι και το snowboard, είτε χόμπυ που μπορούν να γίνουν εντός σπιτιού, όπως είναι η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου ή το πλέξιμο και οι χειροτεχνίες, το μόνο που μένει είναι τα ανακαλύψετε και να αρχίσετε την εξάσκηση. Στο χέρι σας είναι ο χειμώνας να μην είναι μονάχα η αναμονή για το επόμενο καλοκαίρι, αλλά μια ευκαιρία για να μάθετε καινούρια πράγματα και να επεκτείνετε τις γνώσεις σας.

Η αποδοχή
Ό,τι και να κάνετε, όσο και αν γκρινιάξετε ο χειμώνας θα έρθει και θα περάσει και θα ξαναέρθει και έτσι πάντα θα γίνεται, γιατί αυτή είναι η φύση. Το να μιζεριάζετε και να κατεβάζετε ρολά κάθε φορά που έρχονται τα πρωτοβρόχια δεν βοηθάει σε τίποτα και κανέναν. Αναλογιστείτε μονάχα τα πολλά καλά που προσφέρει ο χειμώνας όπως είναι το χιόνι, τα ζεστά και απλά πουλόβερ, το τζάκι και το καλύτερο από όλα που είναι τα Χριστούγεννα και ξαφνικά θα αρχίσετε να τον περιμένετε το ίδιο, αν όχι περισσότερο, απ’ ότι περιμένετε το καλοκαίρι!

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.