cnnΣτο λιβυκό πέλαγος, στα νότια σύνορα της Ευρώπης και μια ανάσα από την Κρήτη, βρίσκονται οι τζιχαντιστές, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN.

Σύμφωνα με το CNN, oι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους φέρονται να έχουν θέσει υπό πλήρη έλεγχο τη λιβυκή πόλη, Ντέρνα. Η πόλη που βρίσκεται δυτικά του Τομπρούκ, έχει πληθυσμό 100.000 ανθρώπων και βρίσκεται μόλις 200 ναυτικά, από τις νότιες ακτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Η μαύρη σημαία (του Ισλαμικού Κράτους) ανεμίζει πάνω στα κυβερνητικά κτίρια. Τα αυτοκίνητα της αστυνομίας μεταφέρουν τα διακριτικά του ΙΚ. Το τοπικό γήπεδο ποδοσφαίρου χρησιμοποιείται για δημόσιες εκτελέσεις. Όλα αυτά σε μία πόλη της Συρίας ή του Ιράκ; Όχι”, Σε μία πόλη στην ακτή της Μεσογείου, στη Λιβύη» αναφέρει το ρεπορτάζ του CNN.

Σύμφωνα με έναν πρώην ισλαμιστή μαχητή, «το ΙΚ αποτελεί σοβαρή απειλή για τη Λιβύη. Δημιουργούν ήδη ένα ισλαμικό εμιράτο στην Ανατολική Λιβύη».

«Οι τζιχαντιστές, εκμεταλλεύονται το πολιτικό χάος του για να επεκτείνουν ραγδαία την παρουσία τους προς τα δυτικά κατά μήκος της ακτής» αναφέρουν επίσης λίβυοι αξιωματούχοι στο CNN.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.