Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ελληνας αξιωματούχος στο Reuters: Στο 1 δισ. περίπου το δημοσιονομικό κενό

19 Νοεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

H αντιπαράθεση με την τρόικα για το δημοσιονομικό κενό συνεχίζεται. Στα 2,5 δισ. το βλέπουν οι δανειστές, λίγο κάτω από το 1 δισ., η κυβέρνηση.

ELLADA-OIKONOMIAΗ βασική αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την τρόικα είναι το μέγεθος του δημοσιονομικού κενού του 2015, τονίζει ανώτερος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης στο Reuters.

Οι δανειστές υποστηρίζουν ότι το σχέδιο-ρύθμιση της κυβέρνησης για τις 100 δόσεις, θα διευρύνει αυτό το κενό, όπως προσθέτει, ενώ αναφέρει πως η ελληνική πλευρά το «βλέπει» λίγο κάτω από το 1 δισ. ευρώ. Αυτή είναι η πρώτη φορά που «ακούμε» τους υπολογισμούς της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει δηλωθεί κάποιο μέγεθος από «επίσημο» στόμα.

Η Αθήνα συμφώνησε να αφαιρέσει τον ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση, αλλά οι δανειστές πιέζουν για περισσότερες αλλαγές, επισημαίνει ο Ελληνας αξιωματούχος.

Οι δανειστές εκτιμούν ότι το 2015 δημοσιονομικό κενό θα αγγίξει τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ εκτός εάν η ρύθμιση αλλάξει, συμπληρώνει ο κυβερνητικός αξιωματούχος. Η Αθήνα, η οποία θα καταθέσει τον προϋπολογισμό του 2015 στη Βουλή αυτή την εβδομάδα, προβλέπει ένα δημοσιονομικό έλλειμμα κοντά στο 1 δισ. ευρώ το επόμενο έτος.

«Πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters. Ωστόσο ο χρόνος θα γίνει εξαιρετικά πιεστικός αν η Τρόικα δεν επιστρέψει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα»

thetoc

This entry was posted on Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, 2014 at 19:00 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply