Σύμφωνα με αυστραλιανά δημοσιεύματα το νέο βίντεο για την προώθηση της Ελλάδας, έχει γυριστεί στα άγρια τοπία της Αυστραλίας. (vid)

video eotΣύμφωνα με δημοσίευμα αυστραλιανού μέσου ενημέρωσης η άγρια ομορφιά της χώρας χρησιμοποιήθηκε από την Ελλάδα για το νέο τουριστικό βίντεο, όπου γίνεται σαφές πως ο πολιτισμός και η διάδοσή του οφείλεται στους Έλληνες.

Στο προωθητικό βίντεο, διάρκειας περίπου 12 λεπτών, αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει κάποιος να επισκεφθεί την Ελλάδα, ενώ γίνεται μια περιήγηση σε όλο τον κόσμο με στόχο ο επισκέπτης να καταλήξει στη χώρα. Ωστόσο, το αυστραλιανό δημοσίευμα να υποστηρίζει πως κάποια από τα τοπία που προβάλλονται σε αυτό ως ελληνικά δεν είναι.

Παράλληλα, στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στο γεγονός ότι το βίντεο θέλει να προβάλλει τη λανθασμένη εικόνα πως η ανθρωπότητα ξεκίνησε από την Ελλάδα . Ακόμη, αναφέρεται πως το βίντεο χρησιμοποιεί τον γεμάτο άστρα ουρανό του νοτίου ημισφαιρίου για να αποδώσει τον αστερισμό της Αφροδίτης, ισχυριζόμενο πως η τοποθεσία βρίσκεται στην Ελλάδα με τον αφηγητή να λέει χαρακτηριστικά :

” Όταν η μέρα τελειώνει, το φεγγάρι και τα αστέρια βάφουν τον ουρανό με λαμπρούς αστερισμούς που έχουν ονομαστεί από την ελληνική μυθολογία και τους ναύτες της αρχαιότητας που ήθελαν χαράξουν τη πορεία τους από νησί σε νησί στη θάλασσα.”

Ο Οργανισμός του Ελληνικού Τουρισμού επιβεβαίωσε πως το αμφιλεγόμενο αυτό σημείο του βίντεο, δεν επιλέχθηκε εσκεμμένα και ότι αποτελεί μια “παραμόρφωση” της πραγματικότητας, υποστηρίζοντας “Σε όλο, σχεδόν, τον κόσμο, όπου και να στραφείς θα δεις μια ιδέα ή ένα όνομα που να κατάγεται από την Ελλάδα και ακόμη και αν ο ουρανός βρίσκεται στην Αυστραλία και το νότιο ημισφαίριο, όταν ανοίξεις τα μάτια σου θα δεις αστερισμούς που φέρουν ελληνικά ονόματα. Η μυθολογία του ουρανού σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της Γης είναι Ελληνική.”

Τέλος, το δημοσίευμα κλίνει αναφέροντας πως γιατί να επισκεφθεί κάποιος την Ελλάδα όταν αυτά που προβάλλει τα έχουν δίπλα τους, ενώ αναφέρεται και στο στιγμιότυπο, που περιείχε το αρχικό βίντεο με τα πλάνα των Ολυμπιακών Αγώνων της ναζιστικής Γερμανίας.

 Μashable

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.