Καλούνται να βρουν τη χρυσή τομή για την ανάπτυξη των 16.500 παιγνιομηχανών

Εδώ και λίγες βδομάδες οι έλληνες παίκτες μπορούν να στοιχηματίσουν στις βρετανικές κυνοδρομίες στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Ο ετήσιος τζίρος στοιχηματισμού τους στην Μ.Βρετανία υπολογίζεται στις 75 εκ. λίρες (ΦΩΤΟ Κ. Λακαφώσης)Δεν συμφωνούν με τις θέσεις της διοίκησης του ΟΠΑΠ οι πράκτορες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης των 16.500 VLTs στην επικράτεια, καθώς θεωρούν πως η ανάπτυξη των παιγνιομηχανών θα πρέπει να περάσει μέσα από τα καταστήματά τους αλλά και μέσω εταιρείας που θα συσταθεί από τους ίδιους.

Ειδικότερα, η συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ) αποφάσισε να προτείνει εκ νέου στον ΟΠΑΠ να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της να εγκαταστήσουν στα πρακτορεία τους έως 3 VLTs όπως προβλέπει ο κανονισμός της ΕΕΕΠ ενώ για τους πράκτορες που δεν μπορούν αυτόνομα να ανταποκριθούν, προτείνει τη δημιουργία εταιρείας στην οποία θα συμμετέχουν.

Οι θέσεις της ΠΟΕΠΠΠ είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με την πρόταση της διοίκησης του ΟΠΑΠ που επιθυμεί η ανάπτυξη των VLTs να γίνει μέσω της δημιουργίας περίπου 700 Gaming Halls στην Ελλάδα, τα οποία θα φιλοξενούν 25 παιγνιομηχανήματα το καθένα. Η διοίκηση του ΟΠΑΠ είχε προτείνει στους πράκτορες τρεις επιλογές για τα συμμετοχή τους στο εγχείρημα:

Α) Μέσω άμεσης συμμετοχής, όπου ο πράκτορας θα αναλάμβανε το κόστος για τη δημιουργία του Gaming Hall, ο ΟΠΑΠ θα προμήθευε τα μηχανάκια και ο πράκτορας θα αμειβόταν με το 24% των μικτών κέρδών.

Β) Τη συμμετοχή πράκτορα ή πρακτόρων σε Ενωση Προσώπων (Consortium) για την απόκτηση ενός gaming hall, αλλά σε αυτή την περίπτωση τα μέλη δεν θα ξεπερνούσαν τα επτά.

Γ) Μέσω συμμετοχής τους σε ομόλογο έτσι ώστε να λειτουργούσαν ως δανειστές του ΟΠΑΠ.

Και στις τρεις προτάσεις του ΟΠΑΠ η ΠΟΕΠΠΠ με επίσημη ανακοίνωσή της στο site της είχε εκφράσει παραθέτοντας τα δικά της επιχειρήματά την αντίθεσή της και απλώς η συνέλευση του σώματος επιβεβαίωσε τη διαφορά απόψεων.

Πλέον το ΔΣ του ΟΠΑΠ θα πρέπει να μελετήσει τα νέα δεδομένα και να αποφασίσει. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, ο ΟΠΑΠ θα μπορούσε εύκολα ή δύσκολα να βρει τρίτους που θα αναλάμβαναν να δημιουργήσουν και να λειτουργήσουν τα gaming halls αλλά από την άλλη πλευρά μία τέτοια πρωτοβουλία δεν κρίνεται σωστή γιατί θα τον φέρει σε κόντρα με τους συνεργάτες του που μέσα από το δίκτυό τους περνούν όλα τα άλλα παιχνίδια του οργανισμού.

Βεβαίως, ο ΟΠΑΠ δεν συζητάει σε καμία περίπτωση να αναπτυχθούν τα gaming halls από άλλη εταιρική μορφή πλην του ιδίου.

Το σίγουρο είναι ότι ο χρόνος περνά και ο ΟΠΑΠ έχει μόνο 14 μήνες μπροστά του για να εγκαταστήσει τα 16.500 VLTs για τα οποία έχει ήδη πληρώσει στο κράτος 16.000 ευρώ για το καθένα ώστε να λάβει την αποκλειστική άδεια,.

Αν έως το τέλος του 2015 δεν έχει καταφέρει να εγκαταστήσει και τα 16.500, τότε χάνει το δικαίωμα εγκατάστασης όσων υπολείπονται χωρίς να του επιστραφούν τα χρήματα για την άδεια.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.