epo -ΕΠΟΤην επ’ αόριστον αναβολή των εθνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην αποψινή έκτακτη συνεδρίασή του.

Από τις 17 Νοεμβρίου και μέχρι νεωτέρας η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας δεν θα ορίζει διαιτητές για κανέναν αγώνα, μετά το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Χριστόφορου Ζωγράφου.

Πάντως, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, είχε ρίξει στο τραπέζι την ιδέα για αναβολή της επόμενης αγωνιστικής.

Μετά από όλα αυτά, το σίγουρο είναι ότι οι αγώνες δεν θα γίνουν τουλάχιστον την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται η ανακοίνωση της ΕΠΟ, που θα διευκρινίζει περισσότερο τα πράγματα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην ΕΠΟ, έλεγαν χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν ξαναορίζουμε διαιτητές και οι διαιτητές δεν θέλουν να ξανασφυρίξουν».

Όπως και να’ χει, η αγωνιστική αδράνεια συνεχίζεται για μια ακόμα βδομάδα, καθώς σε αυτή που διανύουμε υπάρχει η διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Το ΔΣ της ΕΠΟ σε σημερινή, έκτακτη, συνεδρίασή του αποφάσισε, ομόφωνα, μετά από πρόταση του Προέδρου κ. Σαρρή και με αφορμή τη δολοφονική επίθεση εναντίον του μέλους της ΚΕΔ/ΕΠΟ Χριστόφορου Ζωγράφου, τα εξής.

1.Να μην ορίζει από τη Δευτέρα 17/11/2014 διαιτητές για όλους τους αγώνες των Πρωταθλημάτων μέχρι η Πολιτεία και οι ΠΑΕ να διασφαλίσουν τη λήψη άμεσων μέτρων με στόχο την προστασία των εμπλεκομένων, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

2. Στην ίδια κατεύθυνση, η ΕΠΟ θα αναμένει και τις αποφάσεις των Προέδρων και ιδιοκτητών των ΠΑΕ των δύο Επαγγελματικών Λιγκών».

Συνεδρίαση ιδιοκτητών όρισε η Σούπερ Λιγκ

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση στον Ζωγράφο, εξέδωσε η Σούπερ Λιγκ, επίσης τοποθέτησε την επόμενη εβδομάδα την συνεδρίαση με παρόντες όλους τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ.

Αναλυτικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1/ Το Δ.Σ. της Super League καταδικάζει ομόφωνα την επίθεση κατά του αν. προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Χ. Ζωγράφου.

2/ Σύσσωμο το Δ.Σ. της Super League εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του ποδοσφαιριστή Γιάννη Συκιώτη για τον τραγικό θάνατό του.

3/ Εγκρίθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα 11ης έως 17ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ αγων. περιόδου 2014-15, με επιφυλάξεις ως προς μεμονωμένους αγώνες της 15ης, 16ης και 17ης αγωνιστικής

Η συζήτηση για το 1ο Θέμα της Ημερήσιας Διάταξης διεκόπη λόγω του ότι ο πρόεδρος και οι λοιποί εκπρόσωποι της Super League στο Δ.Σ. της ΕΠΟ έπρεπε να παρευρεθούν στο  έκτακτο Δ.Σ. της ΕΠΟ που ορίσθηκε στις  17:00.

Τα υπόλοιπα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης καθώς και η ολοκλήρωση του 1ου Θέματος θα συζητηθούν σε έκτακτο Δ.Σ., το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Στο ίδιο Δ.Σ., στο οποίο ζητήθηκε η παρουσία όλων των προέδρων και μεγαλομετόχων των ΠΑΕ-Μελών της Super League, θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τα φαινόμενα βιαιοπραγιών που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα την επίθεση κατά του κ. Ζωγράφου».

Καταδίκασε την επίθεση στο Ζωγράφο η Football League

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, το διοικητικό συμβούλιο της Football League, καταδίκασε την επίθεση κατά του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Χριστόφορου Ζωγράφου και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Αναλυτικά:

«Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται. Ευχόμαστε στον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ κ. Χριστόφορο Ζωγράφο ταχεία ανάρρωση».

Κανονικά τα πρωταθλήματα Γ΄ εθνικής και τοπικά

Κανονικά θα διεξαχθούν τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Γ΄ Εθνικής, αλλά και των Τοπικών Πρωταθλημάτων αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού για τους αγώνες αυτούς έχουν ήδη οριστεί διαιτητές.

 

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.