LEFTAΟ Jim Walton είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του γίγαντα των λιανικών πωλήσεων Wal-Mart, με μερίδιο που ξεπερνά τα 31 δισ. δολάρια. Είναι το νεότερο παιδί του θρυλικού ιδρυτή της εταιρείας Sam Walton και είναι ο επικεφαλής της Wal-Mart με τα 476 δισ. σε πωλήσεις και τα πάνω από 11.000 καταστήματα σ’ όλο τον κόσμο. Την Πέμπτη, μετά τα ισχυρά χρηματιστηριακά κέρδη της εταιρείας του, ο ίδιος είχε κέρδη, μόνο για την συγκεκριμένη μέρα, ύψους 1,5 δισ. δολαρίων.

Η Wal-Mart (+4,68%) ανακοίνωσε την Πέμπτη πωλήσεις καλύτερες των αναμενόμενων, για πρώτη φορά μετά από επτά τρίμηνα.

Ο Jim Walton είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της οικογενειακής τράπεζας Arvest Bank.

Η Alice Walton, αδελφή του Jim , έχει μερίδιο στην Wal-Mart, την εταιρεία που ίδρυσε ο πατέρας της και ηγείται ο αδελφός της. Την Πέμπτη, η Alice, είχε κέρδη ύψους 1,5 δισ. δολαρίων.

Κατά τα άλλα η ίδια ασχολείται με την τέχνη με αποκορύφωμα την δημιουργία του μουσείου Crystal Bridges Art, στη γενέτηρά της στο Αρκάνσας.

Τρίτος κερδισμένος της οικογένειας είναι ο μεγαλύτερος αδελφός, ο S. Robson Walton, ο οποίος ηγούνταν της εταιρείας για σχεδόν 50 χρόνια και ήταν το πρόσωπο της οικογένειας στην Wal-Mart.

Και αυτός κέρδισε 1,5 δισ. δολάρια, μόνο για την Πέμπτη.

ploysioi

Άλλο 1,5 δισ. κέρδισε την Πέμπτη η Christy Walton, η πιο πλούσια γυναίκα στις ΗΠΑ, η οποία και αυτή, κατά κάποιο τρόπο, ανήκει στην πιο πλούσια οικογένεια της Αμερικής, με περιουσία πάνω από 150 δισ. δολάρια.

Η Christy Walton ήταν παντρεμένη με τον άλλο αδελφό της οικογένειας Walton, τον John, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 2005.

newmoney

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.