πουτιν ΚΙΝΑΟ Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, θέλησε για ακόμη μία φορά να κάνει τον τζέντλεμαν, αλλά βρέθηκε στο στόχαστρο έντονων επικρίσεων, κατά τη διάρκεια της συνόδου των χωρών του Ειρηνικού, στο Πεκίνο.

Αφορμή η απόφασή του να τυλίξει την Πρώτη Κυρία της Κίνας -που προφανώς κρύωνε- με μία κουβέρτα, ξεπερνώντας και πάλι -σύμφωνα με πολλά διεθνή ΜΜΕ- άλλη μια διπλωματική «κόκκινη» γραμμή.

Κατά τη διάρκεια δείπνου στο πλαίσιο της συνόδου, ο Πούτιν καθόταν δίπλα στη σύζυγο του Προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος την ώρα που έγινε το σκηνικό με τη γυναίκα του και τον Ρώσο Πρόεδρο μιλούσε, ανυποψίαστος, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα!

Οι Κινέζοι όχι μόνο δεν προσπέρασαν το περιστατικό, αλλά έγινε μείζον θέμα, με τα κινεζικά ΜΜΕ να μεταδίδουν συνεχώς τις τελευταίες ώρες το βίντεο και τις φωτογραφίες στις οποίες ο Πούτιν φαίνεται να παίρνει κάτω από το τραπέζι κάτι που μοιάζει με μικρή κουβέρτα και να καλύπτει στη συνέχεια τους ώμους της Πρώτης Κυρίας της Κίνας.

Οι εικόνες απαγορεύτηκαν στη συνέχεια σε όλη τη χώρα



 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.