Στον «αέρα» η μεταρρύθμιση για τις λαϊκές αγορές. Νέα παράταση στο υφιστάμενο καθεστώς δίνει τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης.

LAIKES AGORES«Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν» ακόμα και όταν πρόκειται για μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας μας που κάθε άλλο παρά έχουν σχέση με περικοπές σε συντάξεις και μισθούς.

Τον περασμένο Μάιο έφερε το νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση των λαικών αγορών ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός προσδοκούσε, εκτός των άλλων, να βάλει τέλος στο καθεστώς αδιαφάνειας που επικρατούσε ως προς τη χορήγηση των αδειών για τους πάγκους των αγορών χωρίζοντας παραγωγούς από εμπόρους, αλλά και εφαρμόζοντας ένα νέο σύστημα (κυκλικό) για την εγκατάσταση και λειτουργία των πάγκων.

Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρότατες. Προήλθαν όχι μόνο από εκπρόσωπους του χώρου (έκλεισαν για εβδομάδες οι λαικές αγορές και το κλίμα ήταν εκρηκτικό) αλλά και από γαλάζιους και πράσινους βουλευτές. Κατόπιν τούτων η κυβέρνηση έκανε πίσω (πλησίαζαν οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκσης και οι ευρωεκλογές) και παρέπεμψε την διευθέτηση του ζητήματος στο μέλλον.

Επτά μήνες έχουν περάσει από τότε και όπως φαίνεται (και) αυτή η μεταρρύθμιση έμεινε στον «αέρα» αφού σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Ανάπτυξης δίδεται νέα παράταση στο υφιστάμενο καθεστώς καθώς:

Παρατείνεται για δύο μήνες (από 31/10/2014 σε 31/12/2014) η ισχύς των υφιστάμενων αδειών για τους επαγγελματίες πωλητές λαικών αγορών.

Παρατείνεται (από 31/12/2014 στις 2/3/2105) η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση, από τα αρμόδια όργανα των Περιφερειών και Δήμων της αξιολόγησης και ελέγχου των δικαιολογητικών για την ανανέωση των αδειών.

Μετατίθεται χρονικά για δύο μήνες η κατάργηση των Οργανισμών Λαικών Αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.