ΒΕΡΟΛΙΝΟΗχούν περάσει ήδη 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους τους Βερολίνου και η τιμή για ένα μικρό αναμνηστικό κομμάτι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ, τότε, το 1989 έκανε 50 δολάρια. Πόσο κάνει όμως σήμερα;

Στις μέρες μας και μετά από 1/4 του αιώνα να έχει περάσει από τότε, συλλέκτες αναφέρουν πως ένα μικρό κομμάτι από το Τείχος κοστίζει στο eBay, μόλις 13 δολάρια.

Ο λόγος που η τιμή του αναμνηστικού του ψυχρού πολέμου έχει πέσει τόσο πολύ είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς , ότι το κομμάτι του Τείχους που έχει απομείνει είναι πολύ μεγάλο, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι μπορούν να κατασκευαστούν περίπου 650 εκατ. αναμνηστικά από μικρά κομμάτια του Τείχους, πράγμα που ρίχνει δραστικά την τιμή τους.

Πάντως τα κομμάτια του Τείχους που καλύπτονται από γκράφιτι, κοστίζουν (για ένα μεγάλο κομμάτι) έως και 10.000 ευρώ.

Δεν λείπουν βέβαια και οι απομιμήσεις, όμως, σύμφωνα με τον Volker Pawlowski, ειδικό στα… αναμνηστικά του Τείχους, το Τείχος έχει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και κατασκευή, που το κάνουν μοναδικό, ενώ όπως υποστηρίζει μπορεί να ξεχωρίσει τις όποιες φθηνές απομιμήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.