Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ποιο ανθρώπινο συναίσθημα διαρκεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο

10 Νοεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, διαρκεί 240 φορές περισσότερο από τα υπόλοιπα

SYNAISTHIMAΕπιστήμονες του Πανεπιστημίου Leuven στο Βέλγιο πραγματοποίησαν μια έρευνα για τη διάρκεια των συναισθημάτων, με σκοπό να καταγράψουν τη χρονική τους ισχύ, αλλά και να εξηγήσουν γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά στη διάρκεια μεταξύ τους.

Όπως αποδείχτηκε, η στεναχώρια είναι το συναίσθημα με τη μεγαλύτερη διάρκεια, καθώς κρατά 120 ώρες κατά μέσο όρο, σε αντίθεση με το συναίσθημα της χαράς, που κρατάει μόλις 35 ώρες. Σύμφωνα με δείγμα των 233 φοιτητών, που ερωτήθηκαν να θυμηθούν πρόσφατα συναισθήματα που ένιωσαν, τα γεγονότα που τα προκάλεσαν και τη διάρκειά τους, από τα συνολικώς 27 συναισθήματα που ανέφεραν, ο θυμός, η ανία και η έκπληξη είναι μερικά από τα πιο σύντομα: περνάνε μέσα σε 2 ώρες.

Ο εκνευρισμός χρειάζεται 1,3 ώρες για να υποχωρήσει, όσο και η συμπόνια. Αντιθέτως, το στρες χρειάζεται 3 ώρες για να υποχωρήσει, οι ενοχές 3,5 ώρες και η περηφάνια 2,6 ώρες. Όπως εξήγησαν και οι επιστήμονες του πειράματος, τα συναισθήματα με τη λιγότερη διάρκεια έχουν προέλθει από τυπικά γεγονότα, ενώ τα συναισθήματα μεγαλύτερης διάρκειας, έχουν προκληθεί από περιστατικά που επηρεάζουν άμεσα το άτομα και έχουν μεγάλο αντίκτυπο σε αυτό.

Επίσης, ένας άλλος λόγος που η στεναχώρια διαρκεί 240 φορές περισσότερο είναι επειδή αποτελεί αποτέλεσμα μια άσχημης προϋπάρχουσας κατάστασης, όπως ένα διαζύγιο ή ένας θάνατος, οπότε και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να το ξεπεράσει κανείς.

This entry was posted on Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου, 2014 at 21:55 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply