f1O Nico Rosberg κατάφερε να μετατρέψει την ταχύτητα όλου του 3ημέρου σε νίκη στο Interlagos και κέρδισε εκτός από το GP Βραζιλίας τον Lewis Hamilton, ο οποίος με τη 2η θέση συμπλήρωσε το 1-2 της Mercedes.

Ο Rosberg δέχτηκε έντονη πίεση από τον Hamilton στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά δεν λύγισε, ενώ ο Βρετανός δεν απέφυγε ένα λάθος, που ίσως του στέρησε τη νίκη. Προς μεγάλη χαρά των Βραζιλιάνων θεατών, ο Felipe Massa έφερε τη Williams στην 3η θέση και ανέβηκε στο βάθρο. Ακολούθησαν οι Jenson Button, Sebastian Vettel. Fernando Alonso, Kimi Raikkonen, Nico Hulkenberg, Kevin Magnussen, και Valtteri Bottas.

Η απειλή της βροχής δεν υλοποιήθηκε στο ξεκίνημα του αγώνα και τα κόκκινα φώτα έσβησαν με τα μονοθέσια να βρίσκονται στις θέσεις τους στη στεγνή πίστα – εκτός από τον Adrian Sutil, που λόγω μιας αλλαγής της τελευταίας στιγμής ξεκίνησε από το pit lane. Και οι δύο Mercedes ξεκίνησαν καλά και διατήρησαν τις θέσεις τους, με τον Nico Rosberg μπροστά από τον Lewis Hamilton, και τις Williams των Felipe Massa και Valtteri Bottas να ακολουθούν. Πιο πίσω και ο Jenson Button διατήρησε την 5η θέση ενώ ο Vettel στον πρώτο γύρο έκανε ένα λαθάκι και είδε να τον προσπερνoύν οι Magnussen και Alonso και τον Ricciardo πίσω του να τον πιέζει.

Πολύ νωρίς ξεκίνησαν τα πρώτα pit stop, με τον Felipe Massa να μπαίνει πρώτος από τους πρωτοπόρους, που ήθελαν να απαλλαχθούν από τα μαλακά ελαστικά και να βάλουν τα μεσαία. Ο Βραζιλιάνος όμως παραβίασε το όριο ταχύτητας στο pit lane και τιμωρήθηκε με ποινή 5 δευτερολέπτων για αυτό. Παρόλα αυτά, σε εκείνο το σημείο ο Massa είχε διατηρήσει τη θέση του μπροστά από τους Bottas και Button, όπως και ο Alonso διατηρήθηκε μπροστά από τις Red Bull.

Τα pi stop των οδηγών της Mercedes τους έφεραν πολύ κοντά, αλλά με τον Rosberg να προηγείται, αλλά δεν υπήρξε μάχη σε εκείνο το σημείο. Ο Hamilton δεν προσπάθησε να περάσει τον ομόσταβλό του και τον ακολουθούσε από απόσταση. Και όλα αυτά ενώ προσπερνούσαν όσους ξεκίνησαν με τα μεσαία ελαστικά και δεν είχαν κάνει ακόμα το πρώτο pit stop τους.

Το stint ήταν προβληματικό για αρκετούς από τους πρωτοπόρους. Στη Williams και οι δύο οδηγοί έχασαν χρόνο στο pit stop τους, αλλά μεγαλύτερο ήταν το πρόβλημα του Lewis Hamilton, ο οποίος πιέζοντας και προσπαθώντας να πλησιάσει τον Rosberg έκανε ένα λάθος και είχε μια σύντομη έξοδο από την πίστα, η οποία δεν του στέρησε τη 2η θέση αλλά τον έριξε λίγα δευτερόλεπτα πιο πίσω από το μεγάλο αντίπαλό του. Ευτυχώς για τη Williams, ούτε ο Massa έχασε τη θέση του, δεν συνέβη όμως το ίδιο με τον Bottas, που έπεσε πιο πίσω. Ο Φινλανδός στον 43ο γύρο μπήκε στα pit για 3η φορά.

Καθώς σιγά-σιγά η κατάσταση με τις διαφορετικές στρατηγικές άρχιζε να ξεκαθαρίζει, οι Mercedes απομακρύνονταν στην κορυφή και τον Massa να ακολουθεί στην 3η θέση. Πιο πίσω ακολουθούσαν οι Button, Vettel, Magnussen, Alonso, Bottas, Hulkenberg και Raikkonen, καθώς ο Daniel Ricciardo αντιμετώπισε πρόβλημα με την εμπρός ανάρτηση στο μονοθέσιο της Red Bull και εγκατέλειψε.

Ο Hamilton δεν το είχε βάλει κάτω και συνέχισε να πιέζει και να πλησιάζει τον Rosberg, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Υπήρξαν όμως κι άλλες μάχες, με τον Alonso να περνάει με ωραίο τρόπο τον Magnussen για να του πάρει την 6η θέση. Ήταν όμως το 3ο και τελευταίο pit stop που άναψε τη μάχη των πρωτοπόρων. Όταν και οι δύο οδηγοί της Mercedes το ολοκλήρωσαν, ο Hamilton βρέθηκαν πολύ κοντά μεταξύ τους, με τον Hamilton πολύ κοντά στον Rosberg και χωρίς άλλο pit stop να προβλέπεται, όλα θα κρίνονταν στην πίστα.

Στους επόμενους γύρους και οι δύο τα έδωσαν όλα, με τη διαφορά μεταξύ τους να μένει κάτω από το 1 δευτερόλεπτο. Εκείνος που βρισκόταν μπροστά όμως είχε το πλεονέκτημα και ο Nico Rosberg έφτασε πρώτος στον τερματισμό, με τον Lewis Hamilton να ακολουθεί ελάχιστα πιο πίσω. Ο Felipe Massa πήρε την 3η θέση και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών. Ακολούθησαν οι Jenson Button, Sebastian Vettel. Fernando Alonso, Kimi Raikkonen, Nico Hulkenberg, Kevin Magnussen, και Valtteri Bottas. Πολύ ενδιαφέρουσα (και ενδεικτική) ήταν η μάχη των Ferrari, καθώς όταν ο Alonso που ήταν σε διαφορετική στρατηγική και με πολύ πιο φρέσκα ελαστικά, έφτασε πίσω από τον Raikkonen, ο Φινλανδός δεν πήρε εντολή να τον αφήσει να περάσει και οι δυο τους μονομάχησαν για λίγους γύρους, μέχρι ο Ισπανός αναπόφευκτα κάνει την προσπέραση.

Η μάχη για τον τίτλο έτσι κι αλλιώς θα πήγαινε στον τελευταίο αγώνα στο Abu Dhabi (21-23 Νοεμβρίου) και τώρα οι μονομάχοι θα φτάσουν με τη διαφορά στη βαθμολογία στους 17 βαθμούς υπέρ του Hamilton.

» Αποτελέσματα GP Βραζιλίας

» Βαθμολογίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.