Ακόμα και εκείνοι οι άνθρωποι που προσέχουν στενά τις διατροφικές τους συνήθειες μπορεί να πιάσουν τους εαυτούς τους κατά περιόδους να έχουν ιδιαίτερα αυξημένη όρεξη χωρίς να είναι σε θέση να εξηγήσουν τον λόγο.

au3hmenh ore3hΥπάρχουν ορισμένες αιτίες που προκαλούν μια τέτοια αλλαγή στον οργανισμό μας και τις οποίες λίγοι γνωρίζουν ή φαντάζονται.

Θερμοκρασία περιβάλλοντος

Τόσο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (με τη χρήση air-condition), όσο και τον χειμώνα -που η θερμοκρασία πεφτει ούτως ή άλλως χαμηλά- μέσα στο σπίτι μας υπάρχει άπλετη δροσιά. Αυτό κάνει τον οργανισμό μας να αναζητάει περισσότερη τροφή για να αυξήσει τις καύσεις και κατά συνέπεια την εσωτερική θερμοκρασία του σώματός μας.

Φαρμακευτική αγωγή και συμπληρώματα

Σύμφωνα με την δρ Lisa Young, συγγραφέα του βιβλίου “The Portion Teller Plan”, ορισμένες συνταγές φαρμάκων, κυρίως αν αυτά ανήκουν στην οικογένεια των αντικαταθλιπτικών, θα μπορούσαν να αυξήσουν την όρεξή σας. Φροντίστε να ρωτήσετε τον γιατρό σας και να ενημερωθείτε για κάθε πιθανή παρενέργεια που μπορεί να έχουν τα φάρμακα που παίρνετε τόσο στην όρεξή σας όσο και σε άλλους τομείς της λειτουργίας του οργανισμού σας. Την όρεξή σας μπορεί να την επηρεάσουν και τα συμπληρώματα διατροφής. Αν έχετε προσθέσει προσφάτως κάποιο συμπλήρωμα στην διατροφή σας και παρατηρήσατε ότι έχετε και αυξημένη όρεξη, μην ξαφνιαστείτε.

Αλλαγές στην ρουτίνα γυμναστικής/εξάσκησης

Οι αλλαγές στο μοτίβο/ρουτίνα της προπόνησής σας μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε πεινασμένοι, μόνο και μόνο επειδή το σώμα σας προσπαθεί να εγκλιματιστεί σε ένα νέο ρυθμό καθημερινότητας και αυτό μπορεί να επηρεάσει την όρεξή σας.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.