ΤΡΕΞΙΜΟ - ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣΠερισσότεροι από 35.000 δρομείς είναι έτοιμοι να πλημμυρίσουν τους δρόμους της Αθήνας και να δώσουν τη δική τους μάχη με τον χρόνο, με την αντοχή, με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Κάθε ένας από αυτούς έχει και μια ξεχωριστή ιστορία που κρύβεται πίσω από την απόφασή τους να τρέξουν, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και κυρίως να τερματίσουν στο Καλλιμάρμαρο.

Στο segas.gr παρουσιάστηκαν κάποιες από αυτές:

Γεράσιμος Κορδάτος

Η δύναμη της θέλησης

Ήταν 23 ετών όταν σε ένα ατύχημα ο Γεράσιμος έχασε το πόδι του. Το σοκ ήταν μεγάλο. Γρήγορα όμως κατάλαβε ότι έπρεπε να συνεχίσει τη ζωή του. Το τεχνητό μέλος που απέκτησε του επέτρεπε να ζει μια σχεδόν φυσιολογική ζωή, όχι όμως και να ασχολείται με το αγαπημένο του τρέξιμο.
Όλα θα αλλάξουν όταν θα του το επιτρέψει η τεχνολογία και όταν κι εκείνος το αποφασίσει. Αλλάζει τεχνητό μέλος κι αρχίζει δειλά να τρέχει στα 5 χλμ. Τα καταφέρνει και συνεχίζει. Φέτος με νέο μέλος – που θυμίζει εκείνο του Πιστόριους – κατεβαίνει στον αγώνα για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του για τα 10 χλμ.
Στο πλευρό του ακούραστη συμπαραστάτρια η σύζυγός του που φέτος τρέχει στον Μαραθώνιο. Έμπνευση ωστόσο για τον Γεράσιμο, που είναι εν ενεργεία αστυνομικός και ζει στο Αγρίνιο είναι ο τετράχρονος γιος του.
Χωρίς κανέναν ενδοιασμό και χωρίς συμπλέγματα ο Γεράσιμος όχι μόνο μιλά για το πόδι του, αλλά δεν παύει να δίνει σε όλους ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. «Το θέμα είναι να μην το βάζουμε κάτω, κι όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν».

Πέτρος Θεμελής

Στα 100 θα το σκεφτώ αν θα γεράσω

Η ηλικία δεν είναι εμπόδιο για τον Πέτρο Θεμελή. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι ο μοναδικός της ηλικίας του στο γυμναστήριο της γειτονιάς του, αλλά δεν τον πειράζει διόλου. Απολαμβάνει τον θαυμασμό των νεαρών φίλων του. Δεν καπνίζει, τρώει υγιεινά – συμβουλεύεται διατροφολόγο και προτιμά τη σόγια, τα φρούτα και τα ψάρια – κλείνει την τηλεόραση στις 22.00 κάθε βράδυ και στις 6.00 κάθε πρωί θα τον συναντήσετε στο Αττικό Αθλητικό Κέντρο όπου προπονείται και ρουφά οξυγόνο, όπως μας λέει. Θα τρέξει στα 10 χλμ και τον βρήκαμε στο τηλέφωνο μόλις είχε γυρίσει από την προπόνηση. «Η γυμναστική πρέπει να είναι προτεραιότητα. Είναι δώρο στο σώμα μας. Οι ενδορφίνες που παράγονται σε κάνουν να βλέπεις τη ζωή ωραία», λέει. Πατέρας δυο αγοριών, έχει πείσει τον έναν μόνο να ακολουθήσει τον δικό του τρόπο ζωής. Και όταν βρίσκεται με τους φίλους του, φροντίζει να τους θυμίζει το ποιηματάκι που έχει γράψει σε ένα χαρτί και το έχει κρεμάσει πίσω από την πόρτα για να το βλέπει καθημερινά: «Στα 75 περπατώ, στα 100 θα φτάσω και τότε θα κάτσω να σκεφτώ αν πρέπει να γεράσω».

Μαριανέλα Κορδέρο

Από την Κόστα Ρίκα με αγάπη

H 37χρονη δημοσιογράφος έρχεται για να τρέξει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο από την Κόστα Ρίκα. Ξεκίνησε να τρέχει μόλις πριν τέσσερα χρόνια και γρήγορα αισθάνθηκε ότι ήταν φτιαγμένη για να τρέχει Μαραθώνιο. Ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη και ο δρόμος της αργότερα την έβγαλε στη Ρώμη και το Παρίσι.

Το τρέξιμο μετατράπηκε σε πάθος για την Μαριανέλα με αποτέλεσμα να δημιουργήσει το δικό της μπλογκ που γρήγορα έγινε δημοφιλές στην πατρίδα της καθώς εξηγεί την εμπειρία της πως από το μηδέν έφτασε να γίνει μαραθωνοδρόμος.

Όταν δεν τρέχει κάνει ρεπορτάζ για την τηλεόραση – κάποιες φορές τα συνδυάζει κιόλας όπως όταν πήγε στη Ρώμη για να τρέξει και επί τη ευκαιρία κάλυψε και την εκλογή νέου Πάπα! – έχει ραδιοφωνική εκπομπή και κατέχει θέση υψηλόβαθμου στελέχους σε δημοφιλές περιοδικό lifestyle.
«Δεν είμαι ιδιαιτέρως γρήγορη ή δυνατή, αλλά το τρέξιμο μου δίνει χαρά κι έχει αλλάξει τη ζωή μου προς το καλύτερο. Επέλεξα να τρέξω στην Αθήνα επειδή είναι το όνειρο κάθε μαραθωνοδρόμου να τρέξει στη διαδρομή από όπου ξεκίνησαν όλα κι είμαι ενθουσιασμένη γι αυτό».

Πίτερ Ταλίνο

Για όλα φταίει το Facebook

Ο 20χρονος αμερικανός φοιτητής από τη Νέα Υόρκη άφησε για λίγο το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης όπου σπουδάζει για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο στη Ρώμη.
Και ίσως να μην σκεφτόταν ποτέ τον Μαραθώνιο της Αθήνας αν δεν δεχόταν την πρόσκληση στην αρχή και την πρόκληση αργότερα να μπει σε ένα γκρουπ που δημιούργησε μια φίλη του στο Facebook, η Ντάνα Κράβιτς.
Η Ντάνα είχε αποφασίσει να τρέξει στην Αθήνα το ανακοίνωσε στο Facebook. Και γρήγορα μαζεύτηκε γύρω της μια ομάδα που θέλησαν να την ακολουθήσουν. Ο Πίτερ δεν είχε ξανατρέξει στον Μαραθώνιο αν και ασχολείται με τον αθλητισμό. Τελικά το αποφάσισε να δοκιμάσει την Αυθεντική διαδρομή, όπως και αρκετοί από την ίδια παρέα, ενώ η Ντάνα λόγω ενός προβλήματος υγείας που της προέκυψε και κάποιοι ακόμη θα τρέξουν στα 5 και τα 10 χλμ Α! Και κάποιοι ακόμη έρχονται για να κάνουν κερκίδα.

Ο ΟΠΑΠ στηρίζει το Μαραθώνιο και τα παιδιά
Η ΟΠΑΠ  Α.Ε. στηρίζει και φέτος ως Μέγας Χορηγός τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, συνδέοντας παράλληλα για πρώτη φορά την τόσο σημαντική αθλητική διοργάνωση με το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας που αναπτύσσει.

Ειδικότερα, η ΟΠΑΠ Α.Ε. μέσω της εφαρμογής  «Διαδρομή Προσφοράς» την οποία μπορούμε να κατεβάσουμε δωρεάν στο κινητό μας ή να επισκεφτούμε στο σύνδεσμο «www.diadromiprosforas.gr», δίνει σε όλους τη δυνατότητα να μετρούν καθημερινά τα βήματα που πραγματοποιούν και τα μετατρέπει αυτόματα σε οικονομική ενίσχυση για το έργο της ανακαίνισης των δυο παιδιατρικών νοσοκομείων «Αγία Σοφία και «Π. και Α. Κυριακού».

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.