Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δύο ελιές στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών! (εικόνες)

8 Νοεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

2ο 6/θ Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών Ε΄τάξη

σχολειο 2ο 1Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου και στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης για  την «αειφόρο ανάπτυξη» που διοργανώνει το  ‘Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE), Διεθνής Συντονιστής του Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία», χειριστής του οποίου στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (World Day of Action-WDA)., η Ε΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών πραγματοποίησε τις παρακάτω δραστηριότητες:

1)Το πρωί και παρά την κακοκαιρία οι μαθητές, με δική τους επιθυμία, μάζεψαν τα σκουπίδια από τους δρόμους γύρω από το σχολείο. (Τέσσερις σακούλες σκουπιδιών γεμάτες, ήταν η «λεία» της σύντομης  προσπάθειας!!!)

σχολειο 2ο 6

σχολειο 2ο 5

2)Μέσα στην τάξη παρακολουθήσαμε παρουσίαση και συζητήσαμε για το ρόλο του μανιταριού στην ανακύκλωση στη φύση και στην αειφορία. Εντύπωση προκάλεσε στους μαθητές η φράση: «Χωρίς τα μανιτάρια η φύση θα ήταν μια απέραντη χωματερή»

σχολειο 2ο 4

σχολειο 2ο 3

3)Τέλος, λίγο πριν το μεσημέρι, όλοι οι μαθητές της τάξης μαζί,  φύτεψαν στην αυλή του σχολείου δύο ελιές, τις οποίες και υιοθέτησαν. Ελπίζουμε να τις προσέχουν το ίδιο και οι εξωσχολικοί τα απογεύματα.

σχολειο 2ο 2σχολειο 2ο 1

4)Όλα αυτά, μαζί με φωτογραφίες, θα τα ανεβάσουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος. (eco-schools-projects.org)

Γρεβενά, 7/11/2014

Οι μαθητές της τάξης

Ο δάσκαλος της τάξης

Αργύρης Καραλιόλιος

This entry was posted on Σάββατο, 8 Νοεμβρίου, 2014 at 18:27 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply