Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιατί η επόμενη μερική έκλειψη ηλίου απειλεί την ενεργειακή ισορροπία της Ευρώπης

8 Νοεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Αναμένεται στις 20 Μαρτίου 2015
ΠΛΑΝΗΤΕΣ
Κίνδυνο για την ενεργειακή ισορροπία της Ευρώπης αποτελεί η επόμενη μερική έκλειψη ηλίου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου του 2015.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος RTE Ντομινίκ Μαλιάρντ το φαινόμενο αυτό μπορεί να προκαλέσει μια μείωση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έως και κατα 30.000 MW ισοδύναμη με την απώλεια της τάξης των έξι βαθμών Κελσίου μέσα σε μισή ώρα.

Κι αυτό γιατί πλέον πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν ανεπτυγμένο δίκτυο φωτοβολταϊκών πράγμα που δεν ίσχυε για τον Αύγουστο του 1999 οπότε και είχε καταγραφεί το προηγούμενο αντίστοιχο φαινόμενο.

Όπως εξήγησε ο Μαγιάρντ ο μεταλύτερος κίνδυνος δεν είναι τόσο η χαμηλότερη απόδοση των φωτοβολταϊκών όσο η απότομη μείωση και αύξηση της παραγωγής σε περίπτωση που ο καιρός είναι καλός.

Η μερική έκλειψη αναμένεται τις πρωινές ώρε της 20ης Μαρτίου. Για περίπου μια ώρα ο ήλιος θα κρυφτεί στη Νορβηγία και άλλα κράτη της βόρειας Ευρώπης ενώ για περίπου 1,5 ώρα το φαινόμενο θα είναι ορατό σε άλλα μέρη της Ευρώπης και τη Βόρεια Αφρική.

This entry was posted on Σάββατο, 8 Νοεμβρίου, 2014 at 22:12 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply