Πώς έφτασε η αστυνομία στην εξάρθρωση του κυκλώματος εμπορίας κοκαΐνης. Ο ρόλος του Καλαματιανού και η δολοφονία ενός ελληνοκαναδού προ διετίας

kokainhΔε θα φτάσει ποτέ στην “υψηλή” κοινωνία το μεγάλο φορτίο καθαρής κοκαΐνης που έστειλε στην Ελλάδα με “βιτρίνα” ποσότητα από μπανάνες το πιο σκληρό καρτέλ της αμερικανικής ηπείρου! Όπως αναφέρει η Espresso, τα 230 κιλά καθαρής κοκαΐνης που βρέθηκαν χθες σε πολυτελές διαμέρισμα στη Βούλα είχαν αρχική τιμή 8 εκατ. ευρώ.

Συνελήφθησαν τρία άτομα, εκ των οποίων ένας Μεξικανός βαρόνος που τα πούλησε, ένας Έλληνας dealer και ένας Κολομβιανός που ήταν ο τελικός παραλήπτης.

Το πολυεθνικό κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης έκανε “δουλειές” με τον Μεξικανό “πατρόν”, ο οποίος θεωρείται το νούμερο 2 του καρτέλ της Τιχουάνα, που αποτελείται από ολόκληρη την οικογένειά του με αρχηγό τον αδερφό του. Ο “βαρόνος” της κόκας έφτασε στην Ελλάδα πριν από μερικές μέρες παριστάνοντας τον τουρίστα! Στην πραγματικότητα, ο απώτερος σκοπός του ήταν να επιβλέψει την παράδοση του φορτίου και κυρίως να εισπράξει το ποσό των 8 εκατ. ευρώ για την κόκα που φέρεται ότι πούλησε στον Καλαματιανό dealer και τον Κολομβιανό συνεργάτη του, ο οποίος λειτουργούσε ως αντιπρόσωπος του καρτέλ στην Ελλάδα.

Όμως, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με τους αμερικανούς πράκτορες της DEA και τα στελέχη του τμήματος Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ έβαλαν τέλος στα σχέδιά τους. Εδώ και ένα χρόνο οι αμερικανοί είχαν γίνει “σκιά” των κεφαλών του μεξικανικού καρτέλ παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις τους, ενώ οι Έλληνες αστυνομικοί κατέγραφαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες που έκανα με τα μέλη του στην Τιχουάνα ο Έλληνας από την Καλαμάτα και ο Κολομβιανός συνεργός του προκειμένου να κανονίσουν την αγορά και κυρίως τη μεταφορά της κοκαΐνης στη χώρα μας. Η μεταφορά έγινε με το πρόσχημα της εισαγωγής φορτίου μπανάνας από τον Παναμά. Μέσα στο κοντέινερ με τα φρούτα το μεξικανικό καρτέλ τοποθέτησε δύο μεγάλες βαλίτσες που περιείχαν τα 230 κιλά καθαρή κοκαΐνη.

Το κοντέινερ έφτασε στην Ελλάδα πριν από περίπου ένα μήνα και εκτελωνίστηκε κανονικά μέσω εταιρείας “βιτρίνας”.

Ο Καλαματιανός dealer

O Καλαματιανός φέρεται ως ο άνθρωπος που υποδέχτηκε το φορτίο και θα κανόνιζε τη διακίνησή του στις “καλές” πιάτσες της Αθήνας και των υπόλοιπων μεγάλων πόλεων της χώρας. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα μέρος του οι παραλήπτες του θα το πωλούσαν στη μαφία του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ και θα εισέπρατταν 500.000 ευρώ μόνο για 50 κιλά καθαρής κόκας.

Όταν πλέον το φορτίο με τη κόκα είχε παραληφθεί από τους αγοραστές του, ο Μεξικανός πήρε την εντολή από τον αδερφό του και φερόμενο ως αρχηγό του καρτέλ να έλθει στην Ελλάδα προκειμένου να κανονίσει την είσπραξη των 8 εκατ.ευρώ. Ακόμη μεγαλύτερο κέρδος θα είχαν Κολομβιανός και Καλαματιανός συνεργός του που θα διπλασίαζαν με νοθευτικές ουσίες την αρχική ποσότητα κοκαΐνης και θα έβγαζαν κάτι λιγότερο από 20 εκατ ευρώ από τη λιανική πώλησή της.

Τέλος, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως η εισαγωγή της κοκαΐνης οργανώθηκε από γνωστό Κολομβιανό καρτέλ, για λογαριασμό του οποίου “εργαζόταν” ένας Ελληνοκαναδός που είχε δολοφονηθεί πριν από δύο χρόνια στην Αθήνα.

Οι ίδιοι αξιωματικοί υποστηρίζουν ότι η “συνεργασία” του καρτέλ με τον Ελληνοκαναδό περιοριζόταν όταν εκείνος ζούσε και δρούσε στην Αμερική, ενώ δεν σχετίζεται με την εξελισσόμενη υπόθεση.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.