Η μεγαλύτερη, ίσως, ανασφάλεια των περισσοτέρων ανθρώπων σχετικά με το σώμα τους είναι τα περιττά κιλά που συσσωρεύονται στην περιοχή της κοιλιάς.

EPIPEDH KOILIAΕνσωματώστε τις ακόλουθες τροφές στο διαιτολόγιό σας για να διώξετε πιο εύκολα από πάνω σας αυτά τα κιλά και να αποκτήσετε όμορφους κοιλιακούς, ενώ ταυτόχρονα θα δείτε και τον μεταβολισμό σας να αυξάνεται.

Αμύγδαλα

Είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης και ινών, καθώς και βιταμίνης Ε, η οποία είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό. Περιέχουν επίσης μαγνήσιο, ένα μέταλλο που είναι απαραίτητο για το μυικό σύστημα και για να διατηρείτε χαμηλά το επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Αλλά αυτό που καθιστά τα αμύγδαλα μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τροφή είναι η ικανότητά τους να μειώνουν την όρεξη, καθώς θα σας κάνουν να νιώθετε πλήρεις (χορτασμένοι) για περισσότερη ώρα.

Αυγά

Τα αυγά είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και αμινοξέων. Ερευνητές του Βιοϊατρικού Ερευνητικού Κέντρου Pennington διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν αυγά το πρωί, αισθάνονται λιγότερο πεινασμένοι όλη την υπόλοιπη ημέρα.

Σόγια

Η σόγια είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, φυτικών ινών και πρωτεϊνών. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση American College of Nutrition έδειξε ότι τα υπέρβαρα άτομα που έπιναν γάλα σόγιας ως υποκατάστατο ενός γεύματος έχασαν περισσότερο σωματικό βάρος από εκείνους που κατανάλωναν ένα τυπικό σνακ με κανονικό γάλα.

Μήλα

Έρευνα του 2003 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nutrition έδειξε ότι υπέρβαρες γυναίκες που κατανάλωναν τρία μήλα την ημέρα για τρεις μήνες έχασαν περισσότερο σωματικό βάρος από ό,τι γυναίκες που ακολουθούσαν μια παρόμοια διατροφή με μπισκότα βρώμης αντί για φρούτα. Ένα μεγάλο μήλο έχει 5 γραμμάρια φυτικών ινών, αλλά είναι επίσης σχεδόν κατά το 85% νερό, το οποίο σας βοηθάει να αισθάνεστε πλήρεις.

Γιαούρτι

Οι άνθρωποι που παίρνουν το ασβέστιο τους από το γιαούρτι και όχι από άλλες πηγές μπορεί να χάσουν περισσότερο σωματικό βάρος στην περιοχή της κοιλιάς, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση International Journal of Obesity. Επίσης, τα προβιοτικά βακτήρια στα περισσότερα γιαούρτια σας βοηθούν να κρατήσετε το πεπτικό σας σύστημα υγιές, το οποίο μεταφράζεται σε μικρότερη δημιουργία αερίων στο έντερο, λιγότερο φούσκωμα και μειωμένη δυσκοιλιότητα.

Σολομός

Τα θαλασσινά, και ειδικά τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος και το σκουμπρί, είναι μια άριστη πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Αυτά τα λιπαρά βοηθούν στην καλύτερη καύση του λίπους κάνοντας το μεταβολισμό σας πιο αποτελεσματικό. Μια αυστραλιανή έρευνα έδειξε ότι οι υπέρβαροι άνθρωποι που έτρωγαν ψάρια ημερησίως βελτίωσαν την σχέση γλυκόζης-ινσουλίνης στον οργανισμό τους. Αυτό σημαίνει ότι τα θαλασσινά μπορεί να σας βοηθήσουν να επιβραδύνετε την πέψη και να νιώσετε πιο πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.