Τη μία ημέρα ταπί και ψύχραιμοι, την άλλη εκατομμυριούχοι. Ιστορίες ανθρώπων που κέρδισαν σε τυχερά παιχνίδια αλλά δεν ευτύχησαν και η ζωή τους καταστράφηκε.

tyxeroiΜε αφορμή τη φρενίτιδα με το Τζόκερ και τα 14 συνεχόμενα τζακ ποτ, οι Ελληνες ζουν στον ρυθμο των 14 εκατομμυρίων ευρώ που θα μοιράσει την Κυριακή. Εμείς σας βάζουμε ένα κουίζ:

Τι θα κάνατε αν κερδίζατε το τζόκερ αυτή την Κυριακή;

1. Θα δουλεύατε ξανά;

2. Θα το λέγατε στους γνωστούς σας ή θα εξαφανιζόσασταν;

3. Θα κάνατε φιλανθρωπίες;

4. Τι θα αλλάζατε στη ζωή σας;

5. Τι θα αγόραζατε;

Το μέγα ερώτημα είναι το εξής: Πόσο φυσιολογικός μπορεί να παραμείνει ένας άνθρωπος που ξυπνά με ένα εννιαψήφιο ποσό στον λογαριασμό του; Θα μπορέσει να γίνει ευτυχισμένος ή τα χρήματα δεν είναι το κλειδί της ευτυχίας;

Μαθήματα ζωής από το λαχείο

Υπάρχει ένα βιβλίο που λέγεται «Μαθήματα ζωής από το λαχείο». Ο Μακ Νέι, οικονομικός σύμβουλος και δημοσιογράφος, συγκέντρωσε εκεί ιστορίες ανθρώπων που τη μία ημέρα πάλευαν να πληρώσουν το νοίκι και την επόμενη έπρεπε να διαχειριστούν εκατομμύρια δολάρια.

Τυχεροί ή άτυχοι; Τη μία ημέρα είναι ταπί και ψύχραιμοι, την άλλη εκατομμυριούχοι. Μπορεί ένας άνθρωπος να γίνει πραγματικά ευτυχισμένος από μια τόσο μεγάλη αλλαγή στη ζωή του;

Οι τυχεροί – άτυχοι της ζωής

Κάλι Ρότζερς, ένα υιοθετημένο 16χρονο κορίτσι, αγόρασε ένα λαχείο το 2003, και κέρδισε 2.25 εκατομμύρια δολάρια. Όπως ήταν λογικό ξεσάλωσε. Άρχισε να ξοδεύει τα χρήματα αγοράζοντας σπίτια, αυτοκίνητα και κάνοντας 2 αυξητικές στήθους. Οταν τα λεφτά τελείωσαν, η έφηβη πούλησε όλα όσα είχε αγοράσει και έπιασε δουλειά ως οικιακή βοηθός για να επιβιώσει.

Μάικλ Καρόλ κέρδισε το 2002 11,8 εκατομμύρια ευρώ στο εθνικό λαχείο. Δέκα χρόνια αργότερα, δεν του είχε μείνει ούτε ευρώ, αφού σπατάλησε όλο το ποσό αγοράζοντας σπίτια και ακριβά αυτοκίνητα, τα οποία κατέστρεψε κάνοντας αγώνες ράλι στους κήπους των σπιτιών του. Φυσικά σπατάλησε και πολλά χρήματα για τις ερωμένες του.

-Τζακ Ουίτακερ: Μικρομεσαίος επιχειρηματίας από τη Δυτική Βιρτζίνια που κέρδισε 315 εκ. δολάρια το 2002. Δέκα χρόνια μετά ήταν πλούσιος αλλά δυστυχισμένος. Η κόρη του και η εγγονή του πέθαναν από υπερβολική δόση ναρκωτικών και η γυναίκα του τον χώρισε μετά από 42 χρόνια γάμου λόγω της άστατης ζωής του. Έφτασε σε σημείο να πει: «Μακάρι να είχα σκίσει αυτό το λαχείο».

Γουίλιαμ Ποστ, κέρδισε σε τζακ ποτ πάνω από 12 εκ. ευρώ. Δεν είχε καν τα χρήματα να πληρώσει το τυχερό δελτίο και ζήτησε από την σπιτονοικοκυρά του να του δανείσει 2 ευρώ. Και όταν κέρδισε, της έδωσε το 1/3 των κερδών. Με τα υπόλοιπα χρήματα άνοιξε επιχείρηση με τον αδελφό του, ο οποίος προσέλαβε πληρωμένο δολοφόνο για να τον σκοτώσει (ευτυχώς τη γλίτωσε). Και μετά από 7 γάμους ο Γουίλιαμ πέθανε στην ψάθα.

-Οταν η Λίζα Αρκάντ αγόρασε ένα λαχείο και έγινε εκατομμυριούχος, αποφάσισε να ανοίξει το εστιατόριο που πάντα ονειρευόταν. Ωστόσο, οι κακοί επαγγελματικοί της χειρισμοί και τα τεράστια έξοδά της κατέληξαν στο κλεισιμο της επιχείρησης μέσα σε 6 μήνες.

Γουίλι Χαρτ ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος με μια ευτυχισμένη οικογένεια μέχρι τη στιγμή που κέρδισε το λαχείο. Από τότε η ζωή του πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Χώρισε από τη γυναίκα του, έχασε την επιμέλεια των παιδιών του και ξεκίνησε τα ναρκωτικά. Ξαναπαντρεύτηκε, αλλά ο γάμος δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Κατά τη διάρκεια ενός διήμερου πάρτι όπου πήγε με τη νέα του σύντροφο και μετά από έναν ομηρικό καβγά που ακολούθησε, η κοπέλα βρέθηκε νεκρή με σφαίρα στο κεφάλι. Ο βασικός ύποπτος ήταν ο Χαρτ.

Αμάντα Κλάιτον ήταν άνεργη και άγαμη μητέρα όταν κέρδισε 1 εκατομμύριο ευρώ στο λαχείο το 2011. Μέχρι τότε ζούσε με το επίδομα βοήθειας που έπαιρνε από το κράτος. Και τόσο πολύ της άρεσε να λαμβάνει το επίδομα, που δεν το διέκοψε όταν έγινε δισεκατομμυριούχος. Οταν την έπιασαν πήγε στα δικαστήρια και αναγκάστηκε να επιστρέψει το ποσό που είχε λάβει. Το πιο τραγικό είναι ότι ένα χρόνο αργότερα, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από κατάχρηση ουσιών.

Αλεξ Τοθ κέρδισε 10 εκατομμύρια ευρώ το 1990. Η οικογένειά του και ο ίδιος ξεκίνησε να σπαταλάει τα χρήματα. Το μόνο που έμεινε από τα εκατομμύρια ήταν ένα κτήμα στη Φλόριδα, αλλά η ατυχία του δεν σταμάτησε εκεί, αφού μετά από διάφορες ιστορίες διαφθοράς η οικογένεια κατέληξε στην χρεοκοπία.

Στέφανος Τσιλιμίγκας κέρδισε 1,14 εκατομμύρια στο Λαϊκό Λαχείο το 2006. Ηταν το τρίτο παιδί μιας φτωχής οικογένειας, που το λαχείο δεν τον άλλαξε αφού ένα διθέσιο σπορ αυτοκίνητο ήταν μια από τις ελάχιστες πολυτέλειες που πρόσφερε στον εαυτό του.

Ωστόσο, το αυτοκίνητο που πάντα ονειρευόταν τον οδήγησε σε τραγικό θάνατο, αφού έχασε τον έλεγχό του και σκοτώθηκε, 8 χρόνια αργότερα.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άτυχος;

Υπάρχει ωστόσο και η αντίθετη πλευρά. Ο Κώστας Μητσοτάκης (απλή συνωνυμία προφανώς), από το χωριό Σοντέτο της Ισπανίας, ήταν ο μοναδικός από τους 70 κατοίκους του χωριού που δεν συμμετείχε στην αγορά του λαχνού τον Φεβρουάριο του 2012.

Και ήταν και ο μοναδικός που δεν μοιράστηκε τα 950 εκατομμύρια ευρώ που κέρδισαν οι υπόλοιποι 70. Βέβαια, δεν γνωρίζουμε αν στη συνέχεια τους συνέβη κάτι κακό (όπως στους παραπάνω τυχερούς) και τη γλίτωσε μόνο ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο

Ο Φρέιν Σελάκ, από την Κροατία, γλίτωσε επτά φορές τον θάνατο και στο τέλος κέρδισε το λαχείο!

Το 1962 ταξίδευε με τρένο που εκτροχιάστηκε. Κατάφερε να σωθεί κολυμπώντας με σπασμένο χέρι και να βγει στην ακτή (τότε πνίγηκαν 17 άνθρωποι).

Το 1963, μπήκε στο αεροπλάνο. Τότε τη πόρτα του αεροπλάνου άνοιξε και ο ίδιος βρέθηκε να κάνει ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο! Ως διά μαγείας, προσγειώθηκε πάνω σε έναν μεγάλο σωρό από άχυρα και σώθηκαν, κάτι που δεν συνέβη με τους άλλους επιβάτες που σκοτώθηκαν αφού το αεροπλάνο συνετρίβη.

Το 1966, αναμετρήθηκε με τον θάνατο ξανά όταν μπήκε σε τουριστικό λεωφορείο, το οποίο έπεσε στο ποτάμι με αρκετούς νεκρούς. Φυσικά ο ίδιος επέζησε.

Το βκαι μετά από τόσα ατυχήματα με τα μέσα μεταφοράς, αποφάσισε να ταξιδέψει με το αυτοκίνητό του. Το αμάξι έπιασε φωτιά εν κινήσει, και ο ίδιος γλίτωσε από θαύμα.

Δεν πτοήθηκε και αγόρασε νέο αυτοκίνητο το οποίο επίσης πήρε φωτιά ενώ το οδηγούσε, και κόντεψε να καεί. Και μετά από 20 χρόνια τον χτύπησε λεωφορείο! Και το 1996 τον χτύπησε φορτηγό. Αλλά σε όλες τις περιπτώσεις βγήκε νικητής αφού όπως φαίνεται είχε «έξτρα ζωές» και απίστευτα αντανακλαστικά.

Το 2003, μετά από τόσα καψώνια, η τύχη αποφάσισε να τον ανταμείψει αφού κέρδισε το τζακποτ. Η τύχη του έχει γίνει και βίντεο στο youtube.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.