Μέχρι τα Χριστούγεννα οι εφορίες θα σταματήσουν να βάζουν χέρι σε καταθέσεις, μισθούς και συντάξεις για φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 300.000 ευρώ.

katasxeseisΣύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η Κατερίνα Σαββαϊδου έδωσε άτυπη εντολή προς τον εισπρακτικό μηχανισμό της Φορολογικής Διοίκησης να σταματήσουν οι κατασχέσεις για τους «μικρούς» μέχρι να ανοίξει η ειδική εφαρμογή για την ένταξη στη ρύθμιση οφειλών σε έως 100 δόσεις.

«Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στους φορολογούμενους να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους χωρίς το άγχος της κατάσχεσης», δηλώνει στα «Νέα» η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου.

Οπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο σχετικό ρεπορτάζ το «πάγωμα» των κατασχέσεων δεν αφορά όσους χρωστούν περισσότερα από 300.000 ευρώ. Αντίθετα, στις περιπτώσεις αυτές συνήθως επιστρατεύονται κατασχέσεις ακινήτων, τις οποίες ωστόσο οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ακυρώσουν μπαίνοντας στη ρύθμιση.

Το δίχτυ προστασίας αφορά 3.092.140 φορολογούμενους, που χρωστούν έως 20.000 ευρώ βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές έως την 1η Οκτωβρίου.

Τα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.