Εκτενές αφιέρωμα στον «δικέφαλο» από το σάιτ της UEFA
paokΟ ΠΑΟΚ πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα των τελευταίων ετών στο πρωτάθλημα. Η λέξη «τίτλος» έχει αρχίσει να ψιθυρίζεται στη Θεσσαλονίκη. Τουλάχιστον αυτή είναι η φιλοδοξία των «ασπρόμαυρων», τριάντα χρόνια μετά το τελευταίο τους πρωτάθλημα.

Με αφορμή την εξαιρετική πορεία του ως τώρα στην Σούπερ Λίγκα στο site της UEFA φιλοξενείται εκτενές αφιέρωμα στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Οι έξι διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα και η πιθανότητα να σπάσει την κυριαρχία του Ολυμπιακού, επιστρέφοντας στην κορυφή από το μακρινό 1985, είναι ο πρόλογος σε ένα θέμα που κάνει αναδρομή στην ιστορία του συλλόγου.

Τι σημαίνουν τα αρχικά Π.Α.Ο.Κ., ο συμβολισμός του εμβλήματος του Δικέφαλου Αετού, οι ρίζες από την Κωνσταντινούπολη και διάφορα ακόμα στοιχεία με τα οποία γίνεται… εισαγωγή στoυς «ασπρόμαυρους».

Παρακάτω ορισμένα ακόμα αποσπάσματα:

* Ο ΠΑΟΚ μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι οι μοναδικές ελληνικές ομάδες που δεν έχουν υποστεί την ψυχρολουσία του υποβιβασμού.

* Στο παλμαρέ του έχει δύο κατακτήσεις πρωταθλημάτων. Η πρώτη την περίοδο 1975-76 με τον μεγάλο Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του. Στο δεύτερο πέρασμά του, ο σπουδαίος Ούγγρος έχασε τη ζωή κατά τη διάρκεια ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

* Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του παραμένει μέχρι και σήμερα ο Σταύρος Σαράφης, με 136 γκολ στο πρωτάθλημα.

* Ο Γιώργος Κούδας έγινε ο Μεγαλέξανδρος του ΠΑΟΚ, εμβληματική μορφή και ρέκορντμαν συμμετοχών. Η απόπειρα του Ολυμπιακού να τον αποκτήσει ήταν η αφορμή για μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές κόντρες στην Ελλάδα.

Sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.