Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μειώσεις μισθών για νεοπροσλαμβανόμενους στο δημόσιο

31 Οκτωβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Μείωση μισθών, δοκιμαστική περίοδο δύο ετών και εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων στο δημόσιο. Κίνητρα στους εκπαιδευτικούς που διορίζονται στην περιφέρεια

ΕΡΓΑΣΙΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΗ μείωση του μισθού των νεοπροσλαμβανόμενων στο δημόσιο, συμφωνήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μαξίμου.

Όπως αναφέρει το “Έθνος”, οι παρεμβάσεις που θα επικυρωθούν, μετά από συνάντηση των εκπροσώπων των δύο κυβερνητικών κομμάτων, αφορούν στη δημιουργία ενός νέου βαθμού, που θα εντάσσονται όλοι οι νεοπροσλαμβανόμενοι για περίοδο δύο ετών. πριν μονιμοποιηθούν, χωρίς να επηρεάζονται οι υπόλοιποι μισθοί.

Παράλληλα συζητείται και η θεσμοθέτηση οικονομικών κινήτρων στους εκπαιδευτικούς, που διορίζονται στην περιφέρεια ως επίδομα ενοικίου, ενώ μετατίθενται για το μέλλον τυχόν μειώσεις στις προσωπικές διαφορές, που λαμβάνουν εργαζόμενοι στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Όσον αφορά τις απολύσεις, στη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου, επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην απόλυση 5.500 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να καλυφθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων, που είχε τεθεί στην αρχή του 2014.

 

This entry was posted on Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου, 2014 at 16:42 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply