ΜΕΛΙ

Δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη μετά την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κουκουλόπουλου, σε επίκαιρη ερώτηση στη βουλή σχετικά με την κυκλοφορία μελιού του εξωτερικού με γύρη μεταλλαγμένων φυτών στην ελληνική αγορά:

“Επιεικώς απαράδεκτη είναι η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Κουκουλόπουλου σχετικά με τη δυνατότητα που παρέχεται πλέον στους εισαγωγείς να εισάγουν στην Ε.Ε μέλι από τρίτες χώρες, χωρίς την επισήμανση ότι θα περιέχει γύρη από μεταλλαγμένα φυτά.

Είναι αστεία η απάντηση του Υπουργού ότι τόσο στο ελληνικό μέλι όσο και στη φέτα η εγχώρια παραγωγή δεν επαρκεί για την κάλυψη της ζήτησης διεθνώς.

Δε μπορεί αυτή η παραδοχή να δικαιολογήσει ανθελληνικές καθαρά αποφάσεις του ΥπΑΑΤ, του Υπ. Ανάπτυξης και του Υπ. Εξωτερικών που συνηγορούν στο ξεπούλημα του ονόματος της φέτας στον Καναδά αλλά και στην αποδοχή κυκλοφορίας και στην ελληνική αγορά μελιού από τρίτες χώρες, χωρίς την προειδοποιητική σήμανση ότι θα περιέχει γύρη από μεταλλαγμένα φυτά.

Ακόμα πιο αποκαλυπτικός, δίχως ίχνος ευαισθησίας για την ελληνική παραγωγή, είναι ο ισχυρισμός του κ. Κουκουλόπουλου ότι ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός όπως κατέληξε “είναι μια ισορροπία στην οποία συμμετέχουν και συμφέροντα”

Δυστυχώς για τους Έλληνες μελισσοκόμους αλλά και για τους Έλληνες γεωργοκτηνοτρόφους τόσο ο προηγούμενος Υπουργός κ. Τσαυτάρης όσο και ο κ. Κουκουλόπουλος δεν αντιδρούν και δεν αντιστέκονται στις εθνικά επιζήμιες αυτές εξελίξεις στον αγροτικό τομέα. Όχι μόνο για το μέλι, αλλά και για τη φέτα και το γάλα.

Βέβαια, ως Νέα Δημοκρατία στο προεκλογικό μας πρόγραμμα δεσμευόμασταν για δέσμη μέτρων που θα στήριζαν τα ελληνικά προϊόντα, την ελληνική παραγωγή και τους Έλληνες αγρότες. Δεσμεύονταν ο ίδιος ο κ. Σαμαράς.

Τώρα, πώς μπορεί δύο υπουργοί της κυβέρνησής του να αποδέχονται χωρίς καμία αντίδραση την έλευση μεταλλαγμένων προϊόντων και συγκεκριμένα μελιού χωρίς τη σχετική προειδοποιητική σήμανση για τον καταναλωτή, είναι θέμα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός οφείλει να ξεκαθαρίσει.

Σε κάθε περίπτωση και από την επίσημη παραδοχή του κ. Κουκουλόπουλου φαίνεται ότι οι συναρμόδιοι υπουργοί (ΥπΑΑΤ, ΥΠΑΝ, ΥΠΕΞ, ΥΠΕΚΑ) ενδίδουν στις πιέσεις της πανίσχυρης βιομηχανίας των μεταλλαγμένων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Η ενδοτική αυτή και άκρως ανθελληνική πολιτική συμπεριφορά θα έχει ως αποτέλεσμα:

α) την απαξίωση της φυσικότητας των προϊόντων της μέλισσας,

β) την παραπλάνηση και απόκρυψη από τους καταναλωτές, λόγω έλλειψης σήμανσης, του αληθινού περιεχομένου μεταλλαγμένου ή φυσικού μελιού στην ελληνική αγορά,

γ) τις αθρόες εισαγωγές φθηνότερων μεταλλαγμένων μελιών από τρίτες χώρες στην αγορά της Ε.Ε. και της Ελλάδας,

δ) τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την πίεση των τιμών παραγωγού γνήσιου μελιού κάτω από το κόστος παραγωγής, όπως ήδη γίνεται.

Όλα αυτά θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση του ελληνικού μελιού που θεωρείται ως το ποιοτικότερο παγκοσμίως και στην εγκατάλειψη του επαγγέλματος από τους Έλληνες μελισσοκόμους, διότι δε θα τους συμφέρει η τελική τιμή. Άρα, ακόμα λιγότερο παραγόμενο πλούτο στη χώρα και ακόμα περισσότεροι επαγγελματίες στην ανεργία.

Και όλα αυτά στην υπηρεσία των πολυεθνικών κολοσσών των μεταλλαγμένων και των εισαγωγέων που με τις “ευλογίες” των Ελλήνων υπουργών βλέπουν τα συμφέροντά τους να εξυπηρετούνται και τα κέρδη τους να αυξάνουν”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.